Direnç Bakımından Ahşap Kompozit

27.09.2019
Direnç Bakımından Ahşap Kompozit

Direnç bakımından ahşap kompozit uygulamalarının yeri ve önemi hakkında hala bilgini yok mu? Gerçekten hala bilmiyorsanız çok şey kaybediyorsunuz demektir. Hemen hemen herkes ahşap ürünleri seven herkesin hala bu üründen haberdar olmamamsı demek her defasında masraf demektir.

Direnç bakımından ahşap kompozit uygulamalarının ortaya çıkardığı performans paha biçilemez bir değerdedir. Çünkü bir ahşap ürünün ömrü ne kadar kıssa ise ahşap kompozit uygulamalarının ömrü tam tersi olarak oldukça uzun ömürlüdür. Ayrıca şöyle bir baktığımızda ahşap hangi hava şartlarında olursa olsun oldukça kısa ömürlüdür. Su güneş yağmur su kar hava rüzgar nem aklınıza ne gelirse gelsin bu durumlarla teması demek ahşap olan ürünün en kısa sürede aşınmaya başlaması demektir. Zamanla şişmesi, çatlaması, küflenmesi böceklenmesi vb. durumların başlaması demektir. Ne kadar korursanız koruyun ne kadar bakım yaptırsanız yaptırın yine maalesef bu durumlar kaçınılmazdır.

Direnç bakımından ahşap kompozit uygulamalarının her yerde her mekanda istediğiniz her boyutta ya da renkte olabilmesi ne kadar büyük kazanç sağlayacağınızın bir kanıtıdır aslında. Bu şu demek oluyor ki dış iç nerde olursa olsun her yerde kullanılabilmesi demektir. Özellikle doğayı sevenlerin doğa ile uyumu için seçmek istedikleri dış mekanlardaki ahşap dekorların ömür kısa olduğundan devamlı yenilenmesi ya da vazgeçilmesi demektir. Ancak balkon bahçe çardak teras aklınıza gelecek her dış mekanda rahatça kullanılabileceğini bilmeyenlerin hala bu dekorasyon şeklinden kaçınmasına neden olmaktadır.

Direnç bakımından ahşap kompozit uygulamaları demek doğallık demektir. İç dış her mekanda kullanabilmek demektir. İstediğiniz şekilde temizlenmesi demektir. İster yıkayın ister silin her şekilde temizliği kaldırabilen ahşap kompozit uygulamaları kar ya da yağmur altında güneşin yakıcı ışınları karşısında ya da soğuk rüzgardan asla etkilenmeyen bir yapı malzemesidir. Gerçekten bu performansa sahip olan ve ahşap ile asla ayrımı yapılamayan ahşap kompoizt uygulamaları istediğiniz tüm dekoru havayı verecek performansa sahiptir. Gösterdiği direnç de ortama kattığı otantik hava da kimsenin vazgeçemeyeceği yapı malzemeleri arasında yer almakta ve iç ya da dış aklınıza gelecek her mekan ver yerde kullanılabilmektedir.

Tümü