Pencere Sistemleri için Ahşap Kompozit

04.10.2019
Pencere Sistemleri için Ahşap Kompozit

Pencere sistemleri için ahşap kompozit uygulamaları oldukça dayanıklı bir tercih olmaktadır. Ahşaba olan benzerliği hatta ahşap sanılması tıpatıp aynı olması ahşap kompozit uygulamalarını daha cazip hale sokmaktadır. Son birkaç yılda çok popüler olan ve ahşaptan ayırt edilememesi yönünden ilk tercih olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pencere sistemleri için ahşap kompozit uygulamaları ahşap ismi ile ifade edildiğinden tercih edilmesinde biraz tereddüt yaşatabilmektedir. Bunun sebepleri arasında dış hava koşullarına maruz kalan pencerenin ahşap olması durumunda çok çabuk deforme olması devamlı bakım ve yenileme gibi durumları beraberinde getireceğinden devamlı bütçe oluşturmaya neden olacaktır. Bu da aile ya da kişisel bütçeleri her defasında sarmaya neden olacaktır. İşte tüm bu sakıncaların çekincelerin önüne geçebilecek olan aynı ahşap gibi olan ancak içeriğinde bulunana malzemeler nedeni ile de ahşaptan çok farklı olan bir yapı malzemesidir.

Pencere sistemleri için ahşap kompozit uygulamaları aslında tüm isteklerinize tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilen ahşap kompozit uygulamalarının bakımı da temizliği de oldukça basit oldukça da ekonomiktir. Bu uygulamanın size kazandırdıkları her yönüyle oldukça fazladır. Her iklimde her koşulda yüksek direnç göstermesi herhangi bir deformasyona uğramaması ve nemli bir bezle kolayca silinerek ya da yıkanarak temizlenmesi bu uygulamanın sizlere kazandırdıkları arasınadır. Bunun ne anlama geldiğiniz artık siz bir düşünün! Çeten geçen kış mevsiminde ortaya çıkan rüzgar, fırtına, yağmur ya da kardan asla etkilenmeyen ahşap kompozit ilk günkü kadar yepyeni pırıl pırıl ve hasarsız bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Pencere sistemleri için ahşap kompozit uygulamalarının yaz mevsiminde de aynı performansı göstermesi ahşap kompozit tercihiz için oldukça geçerli durumlar değil midir? Ayrıca insan sağlığına da herhangi bir zararı olmadığı gibi doğaya da hiçbir zararı yoktur. Geri dönüşümlü olan ahşap kompozit ile pencere, kapı, dış kaplama, yer kaplama vb. her şey ama her şeyin ahşap ile yapılabilecek her ürünün bu yapı malzemesi ile de yapılıyor olması kazandırdığı çok şey arasında yer almaktadır. Bu gerekçeler de tercih edilmesine yetmektedir.

Tümü