Özellikleri ile Ahşap Kompozit

25.10.2019
Özellikleri ile Ahşap Kompozit

Özellikleri ile ahşap kompozit uygulamalarının günümüzdeki yeri ve önemi tahmin edilenin çok üzerindedir. Ahşap için tek alternatif tek seçenek olan ve aslı ayrımı yapılamayan ahşap kompozit ile yapılacakların sınırı hiç yoktur.

Ahşap ile tecrübesi olan olmayan herkesin bildiği bir şey vardır ki pek de uzun ömürlü olmamalarıdır. Devamlı bakım gerektirdiği için bakım masrafı, bakım yapılmasın rağmen ortaya çıkacak ahşap ömrü maalesef pek de değişmemektedir. Ahşap olan ürünlerin kapalı alanlarda bile böceklenmesi, küflenmesi, kıymıklaşması, zamanla matlaşması vb durumların söz konusu olması ile değişimi kaçınılmaz olmaktadır. Ayrıca dış mekanlarda hiç kullanılamaması da bahçesi, çardağı, balkonu vb alanlara sahip olanların doğal bir tasarım oluşturamaması da ahşabın dış mekanlarda hemen çürümeye yıpranmaya uğramasıdır.

Ahşap kompozit uygulamalarının en büyük avantajı aslında her mekanda kullanılabilmesi ve herhangi bir deformasyona uğramamasıdır. Bunun kazandırdıkları arasında görsel bir huzur vermesi, istenilen tarz ve modelde her tülü isteğe cevap vermesi de ahşap kompozit tercih sebepleri arasında yer almaktadır. Hava koşulları ne olursa olsun hangi iklime ortamında olursa olsun ister dışarıda yer ya da dış cephe kaplamalarında ister iç cephede kullanılsın. İster yer döşemelerinde ya da pencere pervazlarında aklınıza gelecek olan en ama en küçük parçalardan aklınıza gelen en büyük parçalara kadar her şekle girebilen ahşap kompozit uygulamalarının ömrü de siz ondan bıkana kadardır.

Ahşap kompozit uygulamalarının ömrü evet siz ondan bıkana kadar dedik. Ama sizin ondan bıkmanızın akabinde değişiklik yapmak istediğinizde bile hale ilk günkü kadar yeni temiz ve kullanışlı bir şekilde olacaktır. Hem insan hem doğa dostu olması da artı kazandırdıkları arasında yer almaktadır. Kendisinin görsel olarak mükemmel olmasının yanında temizliği de akıl almayacak kadar kolay yapılabilmektedir. İster yıkayın ister ıslak ister kuru bezle silin. Nasıl istiyorsanız öyle temizleyin. Kar kış kıyamettin altında sıcak kum nem güneş,n altında tek bir deformasyonun bile olmayacağı ahşap kompozit uygulamaları ile farkınızı tarzınızı çok rahat bir şekilde belirleyin ve ortaya koyun.

Tümü