Her Alanda Ahşap Kompozit Uygulamaları

02.11.2019
Her Alanda Ahşap Kompozit Uygulamaları

Her alanda ahşap kompozit uygulamaları ne kadar mümkün olabilir ki? Ahşap olarak ifade edilen bir uygulamanın ömrü ne kadar olur? İstediğimiz her yerde kullanmak ve bunun bakımı bize ne kadara mal olur? Ahşap kompozit ifadesi içinde ahşap sözcüğü geçtiği için bu sorular ve bunlara benzer sorular karşımıza çıkmaktadır.

Her alanda ahşap kompozit uygulamaları tabi ki mümkündür. Çünkü ahşap kompozit görünüm bakımından hiç farkı olmayan asla ahşaptan ayırt edilemeyen ancak ahşap olmayan bir uygulamadır. İçinde kullanılan malzemelerin kullanılacak her alana uygunluk göstermesi her şekle girebilmesi bakımından oldukça idealdir. İçinde kullanılan ahşap unu ile birlikte ahşap lifi ve PVC kaplama ile ortaya çıkarılan üretilen bu uygulamanın aklınıza gelen her yerde evet, yanlış okumadınız her yerde kullanılması en çok tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır. Günümüzde doğal görünüme özen gösteren pek çok kişinin olması ile birlikte bu ürüne talep de artış göstermektedir.

Her alanda ahşap kompozit kullanım alanları nelerdir? Diye soranlara işte şöyle bir açıklama yapalım. Mesela baçe dekorasyonlarını bir düşünelim. Doğaya uygun olan ahşap görünümlü ahşap kompozit ile ne yapabiliriz? Örneğin bir bank yapılabilir. Ya da çimlenme yapılan yerlerin dışında balkon teras gibi alanların yer döşemeleri yine ahşap kompozit ile uygulanabilmektedir. Ya da terasların üstüne çatı görünümü vermek ve bu çatı için yine ahşap görüntüsü elde etmek için yine ahşap kompozit kullanılabilir. Evet, yanlış okumadınız dış mekanlarda ahşap kompozit uygulamaları çok kolay bir şekilde kullanılabilmektedir.

Her alanda ahşap kompozit uygulamaları kullanılabilmesi temizliği de bakımı da işlenmesi de oldukça kolay olduğu için tercih edilmektedir. Bu da demek oluyor ki suya da kara da rüzgara da neme de güneşe de en yüksek direnci göstermesidir. En ufak bir deformasyon bile görülmemektedir. Kış aylarında kendi haline bir bıraksanız yağmurun karın altında tek bir sorun oluşturmamaktadır. Dolayısı ile de ister yıka ister kuru ya da ıslak bezle sil. Her şekilde kullanım avantajı sağlayacağından ahşap kompozit kesinlikle tercih edilmelidir.

Tümü