Ahşap Kompozit Avantajları

22.12.2017
Ahşap Kompozit Avantajları

Ahşap kompozit avantajları diğer ürünlere oranla çok daha avantajlıdır. Ahşap kompozit diğer farklı ürünlere oranla çok daha fazla direnç gösteren bir üründür. Dolayısı ile de her türlü böceklenmeye, aşınmaya, çürümelere karşı yüksek direnç gösterebilmektedir ki bu durum da oldukça uzun ömürlü olmasını beraberinde getirmektedir. Ahşap kompozit avantajları arasında söylediklerimizin yanında her türlü hava koşullarına karşıda yüksek oranda direnç göstermesi ahşap kompozite olan ilgiyi arttırmaktadır.

Yeni yapılan binalar da ya da yapılacak olan yenilme çalışmalarında da ilkler arasında olan ahşap kompozit çok sıcak ya da çok soğuk havaya karşı ya da yüksek oranda görülebilen neme karşı şaşılacak derecede direnç sağlamaktadır. Ayrıca istenilen her şekli alması bakımından da her türlü görselliğe sahip olması da oldukça geniş alanlarda da kullanılmasını sağlamaktadır. Her türlü şekle girebilmesinin yanında her türlü araç gereçlerle de kullanılabiliyor olması ve her türlü makinelere de uyum sağlaması bakımından çok fazla tercih edilen ürün olarak ifade etmek asla yanlış olmaz.

Ahşap Kompozit Avantajlarından Birisi de Geri Dönüşebilir Olması

Ahşap kompozit avantajları arasında söylenebilecek başka bir özellik ise ağaç için kullanılabilecek olan tüm araç ve gereçlerin ahşap kompozit için de kullanılabiliyor olmasıdır. Geri dönüşüm ürünlerden elde edilmekte olan ahşap kompozit sürdürülebilen bir ürün olması ile de en çok tercih edilen bir üründür. Ahşap kompozit ömrünü tamamladıktan sonra da beton vb. ürünler için de hammadde olarak kullanılabilmektedir. Ağaçtan çok daha kolay işlenebilen ahşap kompozit için her formu verebilmek mümkündür. Bu nedenle de her türlü endüstriyel ürünler ahşap kompozit ile üretilebilmektedir.

Ahşap kompozit avantajları arasında yer alan bakım gibi hem maddi hem de manevi zahmet gerektiren durumları gerektirmemektedir. Ahşap kompozit için herhangi bir yağlama, vernik vb. uygulamaları yapılması gerekmemektedir. Ayrıca ara ara başka ürünlerde gereken boya gibi bakım işlemleri de ahşap kompozit için asla geçerli değildir. İstenilen her rengin verilebilmesi açısından büyük avantaj sağlayan ahşap kompozit yalnızca değişiklik yapılmak istendiğinde rahatça yapılabildiği için büyük avantaj sağladığı gibi rengin değiştirilmesi de hiç ahşap kompozit için asla zor değildir.

Tümü