Önemli Detayları Bakımından Ahşap Kompozit

29.11.2019
Önemli Detayları Bakımından Ahşap Kompozit

Önemli detayları bakımından ahşap kompozit uygulamalarının nasıl bir fark oluşturacağı nasıl bir ambiyans katacağı konusunda hala yeterince bilgisi olamayan pek çok kişi bulunmaktadır. Öncelikle ahşap nasıl bir üründür? Bunu aslında bilmeyen yoktur. Ahşap olan ürünlerin kullanımı nasıldır? Ahşap ürünlerin ömrü nasıldır? Temizliği nasıl yapılır?  gibi art arda pek çok soru sorulur ve bu soruların da cevabı aslında ortadadır.

Önemli detayları bakımından ahşap kompozit uygulamalarının bir ahşap kadar manevi huzur vermesi görüntüsü kadar bire bir olması büyük ayrıcalıkları içinde barındırması demektir. Ahşap için sıraladığımız soruların cevabı ortada olsa da kısaca şöyle sıralayalım. Ahşap ürünlerin kullanımında:

  • Kullanımı oldukça sıkıntılı (çürüme, renginde solma, yaz kış gibi tüm hava koşullarında aşınmaya meyilli)
  • Ahşap ürünlerin ömrü çok kıssa olduğundan devamlı olarak masraf gerektirmektedir.
  • Ahşap olan ürünlerin suyla nemle, soğukla ya da sıcakla teması direk aşınmasına neden olmaktadır ki dört mevsimi belirgin bir şekilde yaşadığımız güzel ülkemizde bunlardan sakınmak oldukça zordur.
  • Ahşap ürünlerin dış mekanda kullanımı ömrünün yarısından fazla azalması demektir.

Önemli detayları bakımından ahşap kompozit uygulamaları ahşap için sıraladığımız şu dezavantajların tekini bile yaşamayacağınızı söylesek ve ahşaptan da ayırt edemeyeceğinizi belirtsek aklınız hayaliniz alır mı? Evet, belki almayacaktır. Ancak ne olursa olsun hiçbir koşulda aşınmayan, zedelenmeyen kolayca temizlenen bu yapı uygulamasının söylediğimiz tüm özellikleri kelimesi kelimesine karşıladığını gönül rahatlığı ile belirtebilirim. Bunun için güvenmek için ne isterseniz ufak bir parça, belki bir mutfakta yıkamak zorunda kalacağınız bir araç gereç olarak kulanın. Yıkayın, güneşte bırakın suyun içinde tutun. Bunları yapın ki büyük çağda yaptırmak istediklerinizi tereddütsüz uygulamaya koyun.

Önemli detayları bakımından ahşap kompozit uygulamaları yapılmak istenen her şeyin alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi şartı ile gönül rahatlığı ile uygulanabilecek bir yapı malzemesidir. İşte tam bu önemli detaylar bakımından ahşap kompozit günümüzün en çok tercih edilen uygulamaları arasında yer alırken mühendislerin mimarların ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Ahşap kompozit asla pişman olunmayacak tercihleriniz arasında olacaktır.

Tümü