Kaplama için Ahşap Kompozit

13.12.2019
Kaplama için Ahşap Kompozit

Kaplama için ahşap kompozit uygulamaları son yılların trendi olarak kaşımıza çıkmaktadır. Ahşap kompozit kaplamalarının trend olmasının en başlı sebebi görünümünün ahşaptan hiç bir farkı olmamasıdır. Ahşap varken neden en çok ahşap kompozit kullanılmaktadır? Tabi aslında bunun sebebi oldukça açıktır. Ahşap ile yapılan tüm kaplamaların ömrü maalesef oldukça kısadır. Bakım yapılması zaten gerekmektedir. Ancak bakıma rağmen sonuç aynıdır.

Kaplama için ahşap kompozit uygulamaları tercih edilmesinin en başlı sebebi oldukça dayanıklı olması ve bakımının kolay olmasıdır. Ahşaptan bir farkı olmayan bu ürün için bir evin dış cephe kaplaması da yapılabilir iç cephe kaplaması da. Yer döşemesini de yapabilirsiniz tavan döşemesini de. Aslında bu kadarı bile bize daha nerelerde kullanılabileceğine dair fikir vermektedir. Bir ahşapla neler yapılabilir? Şöyle bir hayal dünyamızı zorlayalım. Aklımıza neler gelir? Çok klasiktir ki mobilyalar, sehpalar, bir veranda ya da çöp kutusu, bank ya da bir mutfak servis ürünü olarak bambu gibi bir çok ürün kolayca üretilebilmektedir. İçeriğinde kullanılmakta olan maddeler ahşap kompozit uygulamalarının çok kolay bir şekilde işlenmesine her boyutta üretilebilmesine yardımcı olmaktadır.

Kaplama için ahşap kompozit uygulamaları her türlü iklime her türlü sıcaklık ortamına kolayca uyum göstermekte, herhangi bir deformasyon söz konusu dahi olmamaktadır. Yaz mevsiminde ortaya çıkan yüksek sıcaklık ve nem; kış aylarında ortaya çıkan soğuk hava ve don olayları nedeni ile ortaya çıkan sert hava akımları ahşap ürünlerin hemen etkilenmesine neden olmaktadır. Ancak ahşap kompozit ile yapılan her neyse yağmurun altına bırakın. Yağan kar yağışına maruz bırakın. En sıcak ortamlarda örneğin hamamlarda kullanın. O kadar açık ve nettir ki sağlam olduğu. Bu şekilde deney yaptığınızda bile herhangi bir ren solması, deformasyon, şişme, kıymıklaşma, çürüme ya da böceklenme gibi durumlar söz konusu dahi olmayacaktır.

Kaplama için ahşap kompozit tercih etmek demek rahat etmek demektir. İçinizden geldiği gibi temizlemek demektir. İstediğiniz mekanda kullanmak demektir. Ve en önemlisi ilk günkü kadar yıllarca yepyeni bir şekilde kullanmak demektir.

Tümü