Başlıca Özellikleri ile Ahşap Kompozit

10.01.2020
Başlıca Özellikleri ile Ahşap Kompozit

Başlıca özellikleri bakımından ahşap kompozit uygulamaları son zamanların en revaçta olduğu bir yapı malzemesi olarak en baş sıralarda yerini almaktadır. Ahşap görünüm olarak ne ise ahşap kompozit ise aynen öyledir. Ahşap kullananların yaşadıkları da göz önünde tutulunca neden ahşap kompozit kullanılması gerektiğine şöyle bir göz atalım:

Başlıca özellikleri ile ahşap kompozit için ilk değinilmesi gereken konu ahşap ile ayırt edilmiyor olmasıdır. Aynı tıpa tıp ahşap gibi olan bu uygulamanın farkı yok ise neden ahşap değil de ahşap kompozit kullanılsın? Diye soranlar da olacaktır mutlaka. Öncelikle ahşap ile yapılan eşyaların ürünlerin ömrü ne kadar olur diye de sormak isterim. Ahşap kullananlar bilir ki ahşap için kullanım ömrü oldukça kısa olduğu gibi devamlı bakım da gerektirdiğinden çok da masraflı bir kullanım gerektirmektedir. Ayrıca bulunduğu ortamın ısı derecesi de her zaman stabil olması gerektiği nemsiz olması da oldukça önemlidir. Yani çok sıcağa da çok soğuğa da direnç gösteremeyen ahşap dolayısı ile de dış mekanlarda kullanımı da maalesef hayal kırıklığı yaratmaktadır.

Başlıca özellikleri ile ahşap kompozit ise işte tam bu noktada ortaya çıkmaktadır. Ahşap kompozit ahşap ile yaşanılan ne varsa hepsini ortadan kaldıracak her türlü konforu her türlü dekoru istediğiniz şekilde sağlayacak özelliklere sahiptir. Öncelikle il söylemek istediğim şey öyle bir şey ki zaten tüm özelliklerini de bu sayede ortaya koyacaktır. Kar kış kıyamete sıcak nem güneş ışınlarına rağmen dış mekanlarda yer döşemesi oturma takımı bank çöp kutusu ya da çatı için çok rahat kullanılabilmektedir. Bu da demek oluyor ki asla ve asla dış etkenlerden etkilenmiyor. Bu durumun ortaya çıkardığı şey ise yapılan dekoru istediğiniz süre boyunca yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanabilecek olmanızdır.

Başlıca özellikleri ile ahşap kompozit uygulamaları her türlü ayrıcalığı kazandırmaya yardımcı olacaktır. Hem doğal bir görünüm vermesi hem uzun ömürlü olması hem doğa ve insan dostu olması aslında bu ürünün günümüzde neden çok fazla tercih edildiğini net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır.

Tümü