Paneller için Ahşap Kompozit

17.01.2020
Paneller için Ahşap Kompozit

Paneller için ahşap kompozit uygulamalarını tercih etmenin kazandıracağı pek çok şey bulunmaktadır. Ahşap dizaynlara gösterilen ilgi son yıllardaki talep artışının aslında belli sebepleri bulunmaktadır. Aslında ahşap olarak düşündüğünüz pek çok şeyin ömrü maalesef kısadır. Kullanımı da bakımı da masraflı ve zor olan ahşap yerine pek çok alternatif çıkması ile birlikte her yerde ahşap görünümlü dekorasyon çeşitleri kullanıldığının farkındasınızdır. Tüm mekanlarda dış ya da iç hiç fark etmeyen her yerde ahşap kullanılmasının ne kadar risk oluşturduğunu düşünenlerin hala ahşap kompozit uygulamalarından haberi yok demektir.

Paneller için ahşap kompozit uygulamaları ile birlikte pek çok yerde kullanabileceğiniz bu yapı malzemesi ile ne şaheserler yaratacağını bilmeyenlerin çok şey kaybettiği de maalesef acı bir gerçektir. Ahşap için pek çok alternatifin çıktığını zaten belirtmiştir. Pek çok çeşit alternatif bulunurken tek geçilecek hatta yerine çok daha iyisi çıkana kadar en iyisi olarak adlandırılacak ahşap kompozit ile neler neler yapılır? bir haya edin. Aslında önce bir ahşap ile neler yapmayı hayal ederdiniz? Sorusu çok daha yerinde olur. Mesela bir yer ya da tavan döşemsi düşünür müydünüz? Ya da çatınızın ahşap görünümünde olmasını istemez miydiniz? Ya da balkonunuzda korkuluk yapmak ya da bir bambu takımı yaptırmak istemez miydiniz? Peki bahçesi olanlar ne ister? Çardak yaptırmayı. Bank ya da farklı dekorasyon çeşitlerinin ahşap görünümünde olmasını istemez miydiniz?

Paneller için ahşap kompozit uygulamalarının yanında her yerde sıraladığımız her şeyde rahatça kullanabilirsiniz desek ilk soracağınız soruyu duyar gibiyim. İlk akla gelen şey dış mekanlarda hava koşullarında hemen çürüyeceği bakımın çok zor olacağı ve temizliğinin de çok zahmetli olması ve bu durumun getireceği masraftır. Ancak tüm bu olumsuzlukları yok eden ahşap ile ilgili tüm ezberleri bozacak ahşap kompozit uygulamalarının ne bakım ne temizlik ne de masraf gibi hiçbir şeyi gerektirmeyeceğini söylesek ne düşünürdünüz? Gerçekten her yerde çok ama çok rahat kullanacağınız çok rahat temizleyeceğiniz her türlü hava ve iklimde ilk günkü kadar yepyeni duracak bu uygulamayı kullanmaya geç kalmadığınızı belirtmek isterim.

Tümü