Özellikleri Açısından Ahşap Kompozit

31.01.2020
Özellikleri Açısından Ahşap Kompozit

Özellikleri açısından ahşap kompozit uygulamaları aslında tamamen içeriğinde bulunan maddeler sayesinde büyük çok büyük avantaja dönüşmektedir. Ahşap kompozit ifadesi ile aklınızda oluşan nedir? Öncelikle tabi ki görüntü ile ahşap ile birebir görüntü oluşmaktadır kafalarda. Ahşaba çok ama çok aşık olan bir kesim bulunmaktadır ki gözü kapalı bir şekilde ahşap kullanmaktadır. Ancak bir kesim de vardır ki ahşap olan her şeyi çok severken kullanım dezavantajları nedeni ile tercih bile etmemektedir.

Özellikleri açısından ahşap kompozit ahşap ile eş değerdir. Eş değer derken görünüm bakımından asla fark edilmeyen bir yapı ürünüdür. Ancak ahşap olan her ürünün ömür oldukça kısa iken ahşap kompozit ürünlerinin ömrü oldukça uzundur. Ahşap olan ürünlerin bakımı da temizliği de oldukça sıkıntılı ve masraflı iken ahşap kompozit tam tersi oldukça kolay ve masrafsızdır. Ahşap kullanımlarının pek çok dezavantajları vardır. Peki, bunlar nelerdir:

  • Öncelikle her türlü hava koşullarından etkilendikleri için kısa sürede üzerinde gözlemleyeceğiniz:
    • Matlaşma
    • Zamanla kabarma ve kıymıklaşma
    • Şişme ve çatlama
    • Çürüme ve küflenme
    • Suya karşı yüksek tepki gösterme
    • Neme karşı kusma ve deformasyona uğrama vb pek çok şeyi ahşap olan her üründe görmeniz kaçınılmazdır.

Özellikleri açısından ahşap kompozit ahşapta görülen bu dez avantajları teki bile görülmemektedir. İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde suya kara yağmura suya neme güneşe rüzgara doluya aklına gelen her türlü hava koşulları ve iklime karşı en ama en yüksek direnci göstermesi sayesinde uzun ömürlü bir kullanım sağlamaktadır. Yüksek dirençli olması sayesinde bulunduğu yere doğallık ve ihtişam katması ve bunun da bozulmadan yıllarca kullanılması ahşap kompozit tercih etmek için yeterli değil mi?

Yer döşemesi, dış ya da iç cephe döşemeleri, çatı ya da bahçe döşemeleri oturma takımları ya da banklar bambu olabilecek her şey ahşap kompozit ile üretilebilmektedir ve asla ahşap ile ayırt edilememektedir. Bu kadar kaliteli bu kadar uzun ömürlü ve bu kadar kullanışlı bir ürün her türlü dekorasyona cevap verebilmektedir.

Tümü