Ahşap Kompozit Uygulamaları

29.12.2017
Ahşap Kompozit Uygulamaları

Ahşap kompozit uygulamaları günümüzde yeni yapılacak yapılarda, restore edilmek istenen mekânlarda ya da evlerde oldukça fazla tercih edilen dolayısı ile de kullanılan bir çalışma olarak karşımıza çıkmaktadır. Ahşap kompozit içeriğindeki doğal ağaç yapısı ile, dış görünüşündeki doğal ağaç dokusu ile ahşap kompozit uygulamalarının yapıldığı mekanda çok doğal ve estetik anlamda bir güzellik katması çok kolaydır.

Ahşap kompozit uygulamaları hem dış hem de iç cephelerde kullanılabilmektedir. Dolayısı ile de Evlerde, villalarda, ticari binalarda, otellerde, ofislerde hem iç hem de dış cephe kaplamalarında, istenilen her tasarımın uygulanması ile ortama doğal ve farklı bir güzellik katacaktır. Ahşap kompozit her ortam için bulunmaz bir alternatiftir. İstenilen her renkte uygulamalar yapılabileceği gibi işlenmesi kolay olduğundan her şekli alması da kazandıracağı avantajlardandır. Bu özellikleri renove edilecek olan her yere oldukça yeni ve modern bir görünüm kazandıracaktır.

Ahşap Kompozit'in Yalıtım'a Etkisi

Ahşap kompozit uygulamaları ayrıca çok ideal bir yalıtım katması bakımından da hem sıcağa hem de soğuğa karşı büyük direnç göstermektedir. Tüm hava koşullarına karşı büyük direnç gösteren ahşap kompozit uzun ömürlü olması bakımından ideal bir uygulamadır. Tüm uygulamalar oranla mükemmel bir koruma sağlar. Sıcak ve nemli havalarda, güneşli, yağmurlu, rüzgarlı ya da karlı havada tahmin edilenden çok daha dayanıklı olması bakımından da mükemmel bir uygulamadır.

Ahşap kompozit uygulamaları yapılan alanda istenilen tüm doğa görünümünün kazandırılması kolaydır. Doğa görünümü verilebileceği gibi farklı renk ve şekle de girebilmesi bakımından ortama farklı bir hava katması ortamın çok daha modern görünmesine yardımcı olacaktır. Bulunduğu ortamda bir tahta ağaçtan yapılan diğer malzemelerdeki gibi çürüme, böceklenme, çatlama ya da kıymıklaşma olması söz konusu bile değildir. Ahşap kompozit zor olan tüm hava ya da iklim koşullarına karşı hem renginden hem de görünümünden hiçbir şey kaybetmemektedir. Ahşap kompozit uygulamaları yapılmak istendiğinde yapılacak olan yere mekâna göre ve tabi ki müşteri istekleri de dikkate alınarak tasarım oluşturulmakta ve alanında uzman ve tecrübeli olan kişiler tarafından kolayca ve hızlı bir şekilde monte edilmektedir.

Tümü