Kalitesi Yönünden Ahşap Kompozit

14.02.2020
Kalitesi Yönünden Ahşap Kompozit

Kalitesi yönünden ahşap kompozit ürünlerinin kalitesini karşılık verecek herhangi bir ürün henüz bulunmamaktadır. Hem yapısı bakımından hem içeriği bakımından büyük fark atan ahşap kompozit ile ahşap hayranlarına hem zevke uygun tasarımlar sunmakta hem de bu tasarımların uzun ömürlü kullanımı ile parasının hakkını veren kaliteli bir ürün şansı vermektedir.

Kalitesi yönünden ahşap kompozit uygulamaları ile neler neler yapılacağı nerelerde her şekilde nasıl kullanıldığı akıllara şaşkınlık verecek bir geniş yelpaze sunmaktadır. İlk aldı ahşap olması nedeni ile ahşap ile bire bir görüntüsü olan ancak ahşap gibi asla sıkıntı yaratmayan bu ürünle neler mi yapılabilir? Aslında özetle ahşap ile yapılabilecek her şey eme her şey yapılabilmektedir. Ahşap bir ürünle yer mi döşenir, ahşap kompozit ile de yer döşenir. Çatı mı yapılır, Ahşap kompozit ile de çatı yapılır. Ahşap ile çardak, bank, sandalye, bambu takımları mı yapılır, kesinlikle ve kesinlikle ahşap kompozit ile de yapılmaktadır. Peki, o zaman ahşap ile ahşap kompozit ile arasındaki fark mı nedir?

Kalitesi bakımından ahşap kompozit uygulamalarının ahşap ürünlerden farkı kullanım kolaylığıdır. Çoğumuzun ahşap ile tecrübesi vardır. Kimimizin ufak parçalar ile kimimizin de büyük parçalar ile deneyimleri vardır. Ancak bu deneyimin sonucu aynıdır. Öncelikle her zaman serin yerlerde muhafaza edilmelidir. Suya neme karşı maalesef hiçbir direnci bulunmamaktadır. Bunun yanında temizliği de zordur. Suya, güneşe, yağmura, kara, rüzgara, toza asla direnç gösterememektedir. Tüm bunlara maruz kalan ahşapta şişme, çürüme, renginde solma, böceklenme, kıymıklaşma vb durumlar çok kısa bir süre sonra görülmektedir.

Kalitesi bakımından ahşap kompozit bir ahşabın tepki verdiği her şeye karşı öyle bir direnç göstermektedir ki yıllarca bakım da gerektirmeden sıkıntısız bir kullanım sağlamaktadır. Temizliği içinde ister doya doya suyla yıkayın ya da nemli bir bezle silerek parlaklığını daha da belirginleştirin. Kış geldiğinde dışarıda yer alan bambularınızı dışarıda muhafaza etmeye devam edin ki alanlarınız daralmasın. Hatta güzel havalarda çay kahve ya da kahvaltı mangal keyfinizi sorunsuz bir şekilde yaşamaya devam edin.

Tümü