Ahşap Kompozit Pencere Sistemleri

05.01.2018
Ahşap Kompozit Pencere Sistemleri

Ahşap kompozit pencere sistemleri doğal ahşap görünümü, dayanıklı ve uzun ömürlü oluşu bakımından oldukça fazla tercih edilen bir sistemdir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan ahşap kompozit pencere sistemleri evlerin görünüşüne doğallık katmaktadır. Görünümü itibari ile ahşap olan ancak içeriği ahşap olamayan ahşap kompozit yaklaşık olarak % 65 polimer dış cephe % 35 ahşap iç cephe özelliğine sahiptir. Ahşap kompozit genel olarak iç cephelerde lamine ile Finger Joint teknoloji desteği ile kıvırma ve hareketlendirme gibi özellikler katılmaktadır.

Ahşap kompozit pencere sistemleri normal ahşap pencerelere oranla çok daha az ahşap kullanılmaktadır. Isı ve yalıtım bakımından oldukça ideal olan ahşap kompozit hem ısıyı hem de enerjiyi daha az harcamaya yardımcı olmaktadır. Ahşap kompozit pencere sistemleri için özellikle de yalıtım amacı ile çift cam kullanılabileceği gibi tercihe göre de 3 cam olarak da kullanılabilmektedir. Oldukça doğal olan ahşap kompozit hem ferah olması bakımından hem de mekâna güzellik katması bakımından hem de oldukça sağlıklı olması bakımından oldukça ideal bir uygulama olarak yapılmaktadır.

Ahşap kompozit her anlamada kaliteli bir uygulamadır. Hem kaliteli hem kullanışlı hem de uzun ömürlü olmasının yanında istenilen ölçülerde istenilen model verilebilmesi de ahşap kompozit uygulamalarının ne kadar avantajlı olduğunu göstermektedir. İstenilen ölçülerde istenilen modelde ve istenilen renkte üretilen ahşap kompozit özel bir conta sistemi ile basma filtreler ile sıvı geçişlerini engellemek için kolay bir şekilde monte edilmektedir. Bu özelliği ile de oldukça iyi olan bir sızdırmazlık özelliği de sağlayabilmektedir.

Ahşap kompozit pencere sistemleri ile çift ya da 3 cam monte edilebilmesi ile birlikte mükemmel bir ses ve ısı yalıtımı özelliğine de sahiptir. Tüm hava koşullarına karşı en yüksek direnci gösterebilen, uzun yıllarda kullanılmasının yanında herhangi bir bakım ya da boya gerektirmeyen bir uygulama olarak günümüzde enlerin arasında 6yerini almıştır. Rüzgâr gücüne karşı yüksek direnç göstermesi, kusursuz olan su tahliye kanalları, yüksek güvenlik düzenlemesi ile ahşap kompozit pencere sistemlerinin tercih edilmesi en doğru karar olacaktır.

Tümü