Ahşap Kompozit Kalitesi

12.01.2018
Ahşap Kompozit Kalitesi

Ahşap kompozit kalitesi benzer olan tüm ürünlerle karşılaştırıldığında içeriği bakımı ile özellikleri ve ortaya koyduğu ahşap kompozit kalitesi oldukça nettir.

Ahşap kompozit kalitesi kısaca şöyle açıklanabilir:

  • Ahşap kompozit kalitesi göstereceği yüksek mukavemet bakımından oldukça etkin bir malzeme olarak gözlenmektedir.
  • Ahşap kompozit üzerine her türlü tasarımın uygulanabilmesi bakımından da oldukça avantajlıdır. Çok fonksiyonel bir yapıya sahip olan ahşap kompozit işinin ehli bir tasarımcı tarafından yapıldığında oldukça basit , küçük, dar ya da geniş olarak oldukça estetik bir görünüm elde edilebilmektedir.
  • Ahşap kompozit korozyon dayanımı bakımından da oldukça niteliklidir. Kompozit ürünlerindeki antikorozif özelliği itibari ile diğer ürünlerden çok daha üstün nitelikte olduğu nettir.
  • Ahşap kompozit üstüne yapılacak olan yüzey çalışmaları ile oldukça farklı olduğu görülebilmektedir. Uygulamalar sırasında kullanılmakta olan reçine ve özel pigment katkıları sayesinde istenilen renge dönüştürülebilmesi de büyük avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Ahşap kompozit içeriğinde bulunan formülasyon özelliği bakımından yanmaya, aleve olan dayanıklılığı oldukça yüksektir.
  • Ahşap kompozit içeriği itibari ile her türlü sıcaklıklara karşı yüksek direnç göstermektedir. Ayrıca içinde bulunmakta olan reçineler sayesinde yumuşama ya da şekil değiştirme vb. durumların ortaya çıkması imkansızdır. Kullanılan reçine cinsine bağlı olarak ısı dayanıklılığı göstermesi ahşap kompozit kalitesi de ortaya çıkmaktadır.
  • Ahşap kompozit kalitesi ayrıca üzerine yapılabilecek her türlü işlem bakımından da kendini göstermektedir. İstenildiği gibi kesilebilen, delinebilen, zımparalanabilen ahşap kompozit ile istenilen sonuçların ortaya çıkmasına yardımcı olamaktadır.

Günümüzde kullanılan ahşaplardan çok daha dirençli, dayanıklı ve dolayısı ile de uzun ömürlü olan ahşap kompozit kendini her anlamda koruyabilme özelliği ile uzun ömürlü bir kullanım sağlamaktadır. Oldukça doğal bir görünüme sahip olan, her renge ve şekle dönüştürülebilen ahşap kompozit her türlü doğa ya da iklim koşullarına çok yüksek direnç gösterebilmektedir. Ahşaplarda görülen çürüme, böceklenme, solma, bükülme ve bağlantı noktalarında herhangi bir deformasyon ahşap kompozit üzerinde asla görülmemektedir. Dolayısı ile de uzun ömürlü olması bakımından ve çeşitli kullanım alanları olabilmesi bakımından çok fazla tercih edilen bir üründür.

Tümü