Ahşap Kompozit Montajı

02.02.2018
Ahşap Kompozit Montajı

Ahşap kompozit günümüzde çok sık kullanılmakta olan, oldukça kaliteli olan bir uygulamadır. Hem kalitesi bakımından hem her ölçüye göre hazırlanması bakımından hem de her renge girmesi bakımından oldukça ideal bir uygulama olarak yapı sektöründe çok sık olarak kullanılmaktadır. Ahşap kompozit içeriği bakımından çürümeyen, solmayan, her hava her iklim koşullarına uygunluk gösteren bir çalışma olarak gerçekleştirilmektedir. Ahşap kompozit montajı da oldukça kolay yapılmaktadır. Ancak ahşap kompozit montajı yapılabilmesi için uygulamanın yapılacağı yerin ölçülerinin doğru bir şeklide alınması gerekmektedir.

Ahşap kompozit montajı için gerekli donanıma sahip firmaların doğru ve kaliteli bir işçilik çıkarması oldukça önemlidir. İster soğuk ister sıcak ister nemli bir iklime sahip olsun içeriğinde buşunan maddeler bakımından ahşap kompozit hem ekonomik bakımından hem de uzun ömürlü olması bakımından büyük avanrtaj kazandıracaktır. Ahşap kompozit,

  • Ahşap kompozit çok doğal bir yapı malzemelerinden oluşması bakımından oldukça yüksek bir mukavemet gösteren bir özelliğe sahiptir.
  • Ahşap kompozit istenilen her şekli alabilmesi, her ortama uygunluk göstermesi ve her renkte oluşturabilmesi bakımından da büyük avantajlar sağlamaktadır.
  • İçeriğinde bulunan kompozitlerin antikorozif özelliği ile çok üstün nitelikte üretilmektedir.
  • İçeriğinde bulunan pigmentler sayesinde renklendirme işlemi çok kolay yapılabilmekte ve kendinden renkliymiş gibi üretilebilmektedir.
  • Ahşap kompozit avantajları arasında yer alan en önemli bir detay ise yanmaz bir özelliğe sahip olmasıdır. Ateşe, aleve karşı gösterdiği yüksek mukavemet herhangi bir tehlike anında güçlü bir koruma sağlayacaktır.
  • Doğal bir ahşap ürünü olan ahşap kompozit sıcaklığa karşı yüksek oranda direnç göstermekte ve yumuşama, çürüme, parçalanma, böceklenme gibi durumlar söz konusu bile olmamaktadır.
  • Ahşap kompozit montajı sırasında yapılması gereken delme ya da kesme işlemi en kolay şekilde yapılabilmektedir. Çok rahata bir işlenebilme özelliğine sahip olan ahşap kompozit istenilen tüm aletler ile montaj edilebilme özelliği taşımaktadır.
  • Ahşap kompozit içeriğinde bulunan birçok madde sayesinde renginde herhangi bir solma, bozulma görülememektedir. Dolayısı ile de yıllarca kolayca kullanılabilecek olan ahşap kompozit üzerinde bir deformasyon söz konusu bile olmamaktadır.

Tümü