Ahşap Kompozit Uygulama Alanları

16.02.2018
Ahşap Kompozit Uygulama Alanları

Birçok alanda yaşanan değişim ve gelişim yapılarda, inşaat sektöründe de yaşanmaktadır. Özellikle günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan ahşap kompozit uygulama alanları oldukça geniş çapta görülebilmektedir. İçeriği bakımından oldukça kullanışlı olan ve her iklime her türlü ortama ayak uydurabilen ahşap kompozit hem iç hem de dış cephelerde çok kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Ahşap kullanım alanlarının olduğu her yerde kullanılabilen ahşap kompozit istenilen ölçülerde ve renklerde de yapılabilmektedir.

Ahşap kompozit kullanım alanları oldukça fazladır. Ahşap olarak görülmek istenen her yerde rahatça kullanılabilmektedir. Görsel bir estetik ürünü de olan ahşap kompozit çöp kutularından pencerelere, bahçe çardaklarından kapılara kadar akla gelemeyecek oldukça geniş yelpazelerde kullanılabilmektedir. İstenilen şeklin verilebilmesi, istenildiği gibi kesilip delinebilmesi ve istenilen rengin, şeklin verilebilmesi bakımından oldukça kullanışlı bir ürün olan ahşap kompozit kullanımı kesinlikle bir ayrıcalıktır. Ahşap kompozit bileşimi bakımından her türlü dış etkenlere kaştı büyük direnç gösterebilmektedir.

Ahşap kompozit üretimi ağaçların kesilmesi ile yapılamaktadır. Ahşap kompozit üretimi marangozhanelerde ürün yapılırken elde edilmekte olan talaşlar ile üretilmektedir. Ayrıca ne yağmurlu havalardan ne kardan ne soğuktan ne de sıcaktan etkilenme durumu söz konusu bile değildir. Ahşap ürünlerle karşılaştırıldığında ahşaplarda görülmekte, yaşanmakta olan çürüme, küflenme, böceklenme, yosun tutma vb. durumlar ahşap kompozit için söz konusu bile değildir. Oldukça doğal bir görünüme sahip olmasının yanında sıcak bir ortam sunması da ortama ferahlık katabilmektedir. Hem çevre dostu hem de geri dönüşümlü olması da artı ve önemli bir özellik katmaktadır.

Ahşap kompozit uygulamaları oldukça kolay yapılabilmektedir. Ayrıca aside gösterdiği direnç, bakım ve boya gerektirmeyen bir özellik taşıması da ahşap kompoziti enlerin içinde görmeye yardımcı olmaktadır. Ahşaplarda görülmekte olan ve battığı zaman da kişiye büyük acı veren kıymıklaşma ahşap kompozit için kesinlikle söz konusu olmamaktadır. Ağaçtan çok daha kullanışlı avantajlı olan ahşap kompozit her türlü formu alabilmektedir. Bu sayede de tüm endüstriyel ürünlerin üretilebilmesi ile de kullanım alanlarının genişliğini çok net bir şekilde gösterebilmektedir.

Tümü