Ahşap Kompozit Kullanım Alanları

23.02.2018
Ahşap Kompozit Kullanım Alanları

Ahşap kompozit kullanım alanları konusuna girmeden önce ahşap kompozit ile ilgili yapılacak en kısa tanım yapılacak olursa: PVC ile ahşap karışımından yapılmakta olan bir malzeme olarak değerlendirmek en doğru açıklama olacaktır. Ahşap unu yani ahşap lifi ile PVC karışımından meydana gelen ve makinelerde form verilme sureti ile üretilmekte olan oldukça dayanıklı, günümüzde en üstün niteliklere, kaliteye sahip bir ürün olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ahşap kompozit için kullanılmakta olan ahşap unu talaşla karşılaştırıldığında oldukça homojen bir özelliğe, yapıya sahip olması karışımın gözenek oluşmadan pürüzsüz bir malzeme elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Ahşap kompozit içeriği ve oluşum şekli bakımından oldukça kaliteli, sağlam ve güvenli bir malzeme olmasına yardımcı olmaktadır. Günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan ahşap kompozit kullanım alanları oldukça çeşitlenme göstermektedir. Her ortamda her yapıda kullanım ve montaj kolaylığı olan ahşap kompozit kullanım alanları arasında ahşap deck, havuz kenarları, ıslak zeminler, yat güverteleri, küvet altları, iskele vb. yerlerde çok rahat bir kullanım ve montaj sağlayabilmektedir. Ahşap kompozit kullanım alanlarının çeşitlilik göstermesi her ölçüde yapılabilmesi, her yere çok rahat monte edilebilmesi bakımından rahatlık sağlamaktadır.

Ahşap kompozit kullanım alanları üzerinde asla kıymıklaşma, çürüme, kırılma vb. durumlar görülmemektedir. Aslı PVC olan ahşap kompozit geri dönüşüm sağlayabilmesi bakımından da doğa dostudur. Ahşap kompozit kullanım alanları üzerinde herhangi bir cilayı gerektirmeyen, küflenmeyen, bakteri oluşturmayan, kurtlanmayan bir özelliğe sahiptir ki bu da uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilmektedir. Günümüzde ahşap kompozit günümüz yapıların her alanında ahşap kompozit uygulamaları yapılmaktadır. Özellikle binalarda, apartmanlarda, müstakil ev ya da villalarda, dış cephe kaplaması olarak oldukça başarılı olarak kullanılabilmektedir.

Ahşap kompozit kullanım alanları geniş alanda görülebilmekte ve kullanılan yere hem kalite olarak hem de estetik olarak değer katmaktadır. Ahşap kompozit balkonlara, verandalara, teraslara, havuz kenarlarına, iskelelere, marinalara, beach ve plajlara, kış bahçelerine, parklara, açık alanlara vb. yerlere çok rahat uygulanabilmektedir. Her türlü iklime karşı oldukça dayanıklı olan ahşap kompozit kullanımı hem maddi hem de manevi kazanç sağlamaya yardımcı olacaktır.

Tümü