Günümüzde Ahşap Kompozit Kullanımı

02.03.2018
Günümüzde Ahşap Kompozit Kullanımı

Günümüzde ahşap kompozit kullanımı oldukça fazla görülmektedir. Mimarların, mühendislerin en başta tercih ettiği malzemeler arasında yer alan ahşap kompozit için çok güvenli, dayanıklı ve modern bir malzeme olarak tanımlanabilir. İçeriğinde yer alan maddeler sayesinde kullanım alanları oldukça geniş olan ahşap kompozit hem iç hem de dış mekanda çok rahat kullanılabilmektedir.

Günümüzde ahşap kompozit kullanımı yaygın olarak görülebilmektedir. Ahşap görünümü sayesinde çok doğal, estetik bir özelliği olan ahşap kompozit ruha huzur veren, ortamı modern gösteren uzun ömürlü ve çevre dostu bir malzemedir. Ahşap kompozit genel olarak marangozhanelerde kesilmekte olan ağaçlardan dökülen bir malzeme çıkmaktadır. Bu malzemeye talaş ismi verilmektedir. Talaşla imal edilmekte olan ahşap kompozit hem dış hem iç mekenda çok rahat kullanılabilen bu malzeme ister soğuk ister sıcak isterse soğuk hava olsun isterse nem olsun tüm hava koşullarına uygunluk göstermekte olan ahşap kompozit çevre dostu olan geri dönüşümlü bir malzeme olarak en iyiler arsında yerini almaktadır.

Günümüzde ahşap kompozit kullanımı istenilen her ölçü, model ve renkte üretilebilmesi bakımından çok tercih edilmektedir. İstenildiğinde veriklenebilme boyanabilme özelliği taşıyan ahşap kompozit için zorunlu yapılması gereken bir bakım da değildir. Bakım ya da boya gerektirmediği gibi çürümesi, böceklenmesi, kıymıklanması ya da renginin solması da söz konusu bile değildir. Çok kolay montaj yapılabilmesi de ahşap kompozit ile kolay çalışma imkanı vermektedir.

Ahşap kompozit için özellikle dikkat edilmesi gereken nokta uygulamanın yapılacağı yerin ölçülerinin tam alınmasıdır. Eksik ya da fazla alınan ölçüler ile üretilen ahşap kompozit telafisi olamayan durumların ortaya çıkmasına neden olur ki hem müşteri bakımından hem de üretici bakımından zaman ve mali olarak kayıp yaşatacaktır. Bu nedenle ölçü alımı konusunda dikkatli ve doğru ölçü alabilen kişiler tarafından yapılması oldukça önemlidir. İstenilen ölçülerde ve renklerde üretilebilen ahşap kompozit için nakliye de çok kolay ve rahat yapılabilmektedir. Montajını yapan işçilerin de usta olması önemlidir. Çünkü ahşap kompozit montajı çok hassas ve dikkat gerektiren bir uygulamadır.

Tümü