Ahşap Kompozit Dayanıklılığı

09.03.2018
Ahşap Kompozit Dayanıklılığı

Günümüz şartlarında kullanılacak her ürünün en dayanıklı en sağlam en kaliteli ve estik anlamda en güzel olanı hem maddi hem de manevi anlamda büyük önem taşımaktadır. Dolayısı ile de ahşap kompozit dayanıklılığı da bu isteklere en geniş anlamda cevap verebilmektedir. Ahşap görünümlü malzemelerin çokça tercih edilmesinin sebebi doğal görünüm vermeleridir. Ancak ahşap kullanımının bilenen ve bir süre sonra da gözle görülebilen dezavantajları çokça şahit olduğumuz bir durumdur. Ahşaplarda gözlemlenen çürüme, böceklenme, kıymıklaşma, küflenme vb. durumlar ahşap kullanımının maddi ve manevi zararlar verdiği herkes tarafından bilinmektedir. Ancak ahşap kompozit kullanımının tüm bu durumların yaşanmamasına her türlü hava koşullarına her ortama ayak uyduran bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ahşap kompozit dayanıklılığı ister iç mekânda olsun ister dış mekanda olsun günümüzde en popüler bir uygulama olarak yapılmaktadır. Ahşap kompozit ürünleri tüm dış etkenlere karşı büyük direnç gösterebilmektedir. Ahşap kompozit ürünleri su, yağmur, kar, çürüme, küflenme, yosun tutma ve en önemlisi de nem ve neme bağlı olarak ortaya çıkan kurt ya da böceklenme gibi durumlar söz konusu bile değildir. Ahşap kompozit dayanıklılığı içeriği bakımından en kaliteli olan ürün olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca doğa dostu olan ahşap kompozit uygulamaları geri dönüşüm yapılabilen bir üründür.

Ahşap kompozit uygulaması yapılan mekânlara özel olarak üretilebilmektedir. Her ölçüde her şekilde yapılabilen ahşap kompozit kolay kesilebilen, işlenebilen ve kolay montaj edilebilen bir ürün olarak hem işçilik bakımından hem de kullanıcılar bakımından büyük kazanç sağlamaya yardımcı olmaktadır. Bir aağç için kullanılabilecek tüm araç ve aletlerin ahşap kompozit için de kullanılabiliyor olması ürünün imal edilmesine büyük kolaylık sağlamaktadır. Saf ağaç ile yapılan tüm ürünlere oranla daha dayanıklı olması enlerin içinde olmasına yardımcı olmuştur. Uzun yıllar kullanım sağlayan ahşap kompozit içeriği bakımından büyük diren göstermektedir. İstenilen her formun verilebilmesi endüstriyel birçok ürün yapılabilmesine yardımcı olmaktadır. Ahşap kompozit ile yapılan geometrik şekillerin de verilebilmesi ahşap kompozit kullanım alanlarının çoğalmasına dolayısı ile de çok yaygın olarak kullanılmasına yardımcı olmaktadır.

Tümü