Kazandıran Tercih Ahşap Kompozit

16.03.2018
Kazandıran Tercih Ahşap Kompozit

İster iç mekanda ister dış mekanda olsun mühendislerin, mimarların en çok tercih ettiği kazandıran tercih ahşap kompozit kullananları memnun etmektedir. Her türlü ısıya, hava koşullarına karşı yüksek bir direnç göstermekte olan ahşap kompozit uzun yıllar kullanım sağlaması bakımından da ekonomik kazanç sağlayabilmektedir. Ağaçtan yapılmakta olan her türlü ürünün ahşap kompozit ile de yapılabilmesi, her türlü şekli alabilmesi, kolay işlenebilmesi ve kolay montaj edilebilmesi bakımından da kazandıran bir tercih olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kazandıran tercih ahşap kompozit ifadesinin yanlış olmadığı ahşap kompozit özellikleri doğrulanmaktadır. İçeriğinde bulunana maddeleri bakımından yüksek mukavemet göstermesi en önemli özelliğidir. İstenilen her yerde tasarlanabilme özelliği de taşıması, planlanan her şeklin verilebilmesi, tasarım esnekliği sunmaktadır. Dolayısı ile de geniş yelpazede seçeneklerin de olması fonksiyonel bir özellik sunabilmektedir. En üstün özelliklerle üretilmekte olan ahşap kompozit antikorozif özelliği bakımından büyük artılar kazandıran bir ürün olmasına katkı sağlamaktadır.

Kazandıran tercih ahşap kompozit uygulamaları yüzey uygulamaları bakımından da büyük katkılar sağlayabilmektedir. Ahşap kompozit içeriğinde bulunan reçine ile özel pigmentler sayesinde istenilen renge sokulabilmesi amaca en uygun kendinden renkliymiş gibi doğal ahşap görünüm kazandırılabilmesi ahşap kompozit tercih edilmesinin en doğru hareket olduğunu göstermektedir. Tüm bu avantajlarının yanında yanmaya karşı gösterdiği direnç birçok tehlikeden korunmaya yardımcı olmaktadır. Ahşap kompozit yanmaya karşı gösterdiği aleve karşı görülen yüksek mukavemet göstermesi ahşap kompozit kullanımının çok doğru bir düşünce olduğunu göstermektedir.

Kazandıran tercih ahşap kompozit birçok artı özelliği bulunan bir üründür. Bu artı özelliklerin arasında ise sıcaklığa karşı gösterdiği dayanıklılıktır. İçeriğinde kullanılan reçinenin cinsine bağlı olan ısıya dayanıklılığı ister çok sıcak ister çok soğuk ısılar olsun ahşap kompozit üstünde herhangi bir yumuşama, şekilde değişme, çürüme vb. durumlara söz konusu olmamaktadır. Ahşap kompozit üretimi ve montajı da oldukça kolay uygulanabilmektedir. İstenildiği gibi kesilip delinebilen, zımparalanabilen, işlenmesi çok kolay olan bir üründür. Üzerinde tüm aletlerin rahatlıkla kullanılabilmesi hem üretim sırasında hem de montaj sırasında büyük kolaylık sağlayabilmektedir.

Tümü