Ahşap Kompozit ile Cephe Kaplama

30.03.2018
Ahşap Kompozit ile Cephe Kaplama

Ahşap kompozit ile cephe kaplama ahşap görünüm sağlamak, modern bir tarz oluşturmak isteyen birçok kişi için en çok tercih edilen bir uygulamadır. Ancak yalnızca ahşap görünüm kazandırmak ve modern bir tarz oluşturmak için değil her türlü hava koşullarına karşı büyük direnç gösterdiği, uzun ömürlü olduğu için çok tercih edilen bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem iç hem de dış cephelerde çok rahat kullanılabilen ahşap kompozit ile cephe kaplama her anlama kullanıcıları artı avantajlar sağlayabilmektedir. Geri dönüşümlü özelliği sayesinde istenildiği zaman sökülebilmekte ve tekrar kullanılabilmektedir.

Ahşap kompozit ile cephe kaplama istenilen tüm mekânlarda çok rahat kullanılabilmektedir. Her türlü şeklin ve rengin verilebilmesi, kolay montaj edilebilmesi, uzun yıllar kullanılabilmesi ve bir ahşapta yaşanacak dezavantajların hiçbirinin yaşanmaması her alanda kullanılmasına ve enlerin arasında yer almasını sağlamıştır. UV ışınlarını en dayanıklı olan, hiçbir şekilde küflenmeyen, mantar oluşumun söz konusu bile olmadığı ahşap kompozit uygulamaları kullanıcılarına hem modern bir görünüm kazanması bakımından hem de ekonomik anlamda avantajlar sağlaması ahşap kompozit kullanıcılarını çoğaltabilmektedir.

Ahşap kompozit ile cephe kaplama avantajları arasında sıcaklığa karşı gösterdiği yüksek performans da büyük artı katmaktadır. Yapısal özelliği bakımından hem yüksek sıcaklığa hem de en düşük soğuk havaya karşı ve tabi neme karşı da yüksek bir dayanım gösterebilmektedir. Ahşap kompozit ile cephe kaplama yapılması bakım işlemlerini gerektirmemektedir. Dolayısı ile de doğal ahşaplarda görülmekte olan sıkıntılardan bakım işlemleri gerektirmeyen ahşap kompozit için bakım yalnızca su, sabun ve fıça ile kolayca yapılabilmektedir. Su emmeyen bir yapıya sahip olan ahşap kompozit istenildiğinde gönül rahatlığı ile yıkanabilmesi temizliğini de kolaylaştırmaktadır.

Ahşap kompozit ile cephe kaplama üzerinde bulunan oluklu formlar sayesinde üzerinde kayma gibi durumların ortaya çıkmasının önüne geçmektedir. Islandığında da kaymayı önleyen oluklu formlar ahşap kompozit kullanımını ve temizliğini kolaylaştırmaktadır. Tüm ışınlara karşı da yüksek direnç göstermekte olan ahşap kompozit üzerinde kıymıklaşma, küflenme, çürüme vb. durumların gözlenebilmesi söz konusu bile olamamaktadır ki bu da uzun yıllar kullanılmasına yardımcı olmaktadır.

Tümü