Neden Ahşap Kompozit?

27.04.2018
Neden Ahşap Kompozit?

Neden ahşap kompozit? sorusuna açık ve net cevaplar verilebilmektedir. Ahşap kompozit kullanım alanları ve avantajları bakımından fayda sağlayabildiği gibi geri dönüşümlü ve uzun ömürlü olması da neden ahşap kompozit? sorusuna verilebilecek en net cevaplar arsında yer alabilmektedir. Hem içeriğinde bulunan malzemeleri bakımından hem üç aşamalı oluşan katmanları bakımından çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan ahşap kompozit her yerde her alanda her parçada döşeme olarak gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.

Ahşap kompozit üretim aşamasında üç katmanal üretilmektedir. Dış yüzeyinde koruyucu bir tabaka ile kaplanmasından dolayı tüm koşullara ayak uydurabilen ahşap kompozit döşemeleri çağımızda her alanda görebilmekteyiz. Bunun en temel sebeplerinden biri ahşap görünümlü olmasıdır. Ancak bu görünümün aynında aynı önem derecesine sahip olan dayanıklılığı her sıcaklığa karşı gösterdiği yüksek mukavemet uzun yıllar kullanılmasını sağlayabilmekte ve istenildiğinde de geri dönüşümlü olarak değişim yapılabilmektedir.

Herkes tarafından bilinen bir gerçek ise kullanılan ya da kullanılacak ürünlerin bakım ve temizlik kolaylığı sağlayabilmesi ve estetik olarak da ortama modern bir hava katması bakımından lüks ve doğal bir ortam yaratmaya yardımcı olmaktadır. Ahşap kompozit kullanım alanları oldukça geniş olduğu için de en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Yüzeyine işlenen koruyucu tabaka sayesinde bakım ve temizlik kolaylığı sağlayabilmektedir. İstenildiği gibi silinebilen, yıkanabilen bir özelliğe sahip olan ahşap kompozit için diğer ahşap ürünlerde gözlenmekte olan durumların olması söz konusu dahi değildir.

Neden ahşap kompozit? sorusu için verilecek en güzel cevaplardan biri üzerinde çürüme, böceklenme, kurtlanma, kıymıklaşma vb. durumların yaşanmayacağı gibi çok fazla bakım da gerektiren bir ürün değildir. Bu durum da ahşap kompozit ürünlerinin yıllarca rahatça kullanılabilmesini sağlayabilmekte ve dolayısı ile de her seferinde maddi bir külfet oluşturan ürünlerden kurtulma olanağı sağlayabilmektedir. Her bölgede çok rahat bir şekilde kullanılabilen ahşap kompozit ister dışarıda ister içerde rahatça uygulanabilmektedir. Hem maddi hem de manevi tatmin sağlayan ahşap kompozit için alanında uzman tecrübeli ve eğitimli kişilerden destek alınarak uygulanması tüm bu avantajların yaşanmasına yardımcı olacaktır.

Tümü