Ahşap Kompozit Deck

16.05.2017
Ahşap Kompozit Deck

Yer döşeme ürünlerinin genel olarak ahşap içerikli ve ahşap görünümlü olması dolayısı ile çekiciliği artmakta ve insanların yaşam tabiatına uygun bir malzeme olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle gıda sektöründe üretim ve tüketim söz konusu olduğunda tercih edilen alanlarda ahşabın uyumu tartışılmaz bir gerçektir. Bu noktada ahşap kompozit ürünün ahşaba göre çok önemli bir alternatif olduğu belirlenmektedir. Ahşap gibi görünen fakat plastikle dayanıklılığı artırılmış ve çoğunluklu dış mekanlarda ahşabın maruz kaldığı dezavantajları da (su, nem, yosun, küf, çürüme, yanma gibi) ortadan kaldıran bir ürün olarak insanların yaşamlarında ortaya çıkmaktadır. Elbette her ürünün olduğu gibi bunun da yaygın kullanım alanı mevcuttur. Havuz kenarları, Tekne güverteleri, İskele, Marina, Cafe ve Restaurant, Pergola ve Kamelya, Yürüyüş yolları, Köprü, Çit ,Çiçeklik için görsel estetik olarak şık ürünlerdir.

Bu ürünler ağaç kesilerek değil marangozhanelerden temin edilen talaşlarla imal edilirler. Sudan ve güneşten etkilenmezler, asla küflenme yapmazlar. Ayrıca dayanıklı, sağlam, yosun tutmaz, çevre dostu, geri dönüşümlü, doğal ve sıcak görünümlüdürler. Ultra viyole ışınlarına karşı da dayanıklıdırlar. Montajı kolay olan bu ürünler asite karşı da dirençlidirler. Kesinlikle bakım ve boya gerektirmez (istenirse verniklenebilir ya da boyanabilir) Anti-bakteriyeldir, kıymıklanma meydana gelmez.

Ahşap Plastik Kompozit ürünler, aşınmaya, çürümeye ve böceklenmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterirler. İçerisine su almaması nedeniyle bileşiminde bulunan ağaç liflerine suyun temas etmesini engeller. Bu ürüne şekil verilebilir, kesilebilir ve ağaç için kullanılan tüm aletlere, makinelerle uyum sağlar. Tabii ki geri dönüşümlü ürünlerden imal edildiği için sürdürülebilir bir ürün olarak da kabul edilir. Ağaca göre önemli avantajlarından birisi de, istenilen biçime ve şekle girilebilmesidir. Bu ürünlere yay, S, oval, tam daire, çeyrek daire, asimetrik geometrik şekiller verilebilmektedir.

Ahşap Kompozit ürünler asla bakım gerektirmez, üzerlerine ağaç yağı, vernik gibi uygulamalar yapılmasına ihtiyaç duymaz. Boyaya ihtiyaç duyulmadığı için istenilen renkte üretim yapılabilmektedir.

Tümü