Yüksek Mukavemetli Ahşap Kompozit

11.05.2018
Yüksek Mukavemetli Ahşap Kompozit

Yüksek mukavemetli ahşap kompozit kullanım alanları son zamanlarda çok aygın olarak kullanılmakta dolayısı ile görülebilmektedir. İçeriğinde bulunan her madde ahşap kompozit için ayrıcalıklı bir özellik verebilmektedir. Günümüzde kullanılan tüm malzemelerle karşılaştırıldığında en dayanıklı olan ahşap kompozit uzun ömürlü olmasının yanında geri dönüşümlü bir malzeme olması da büyük bir ayrıcalıktır. Yüksek mukavemetli ahşap kompozit ister küçük ister büyük olsun her alanda kullanım kolaylığı sağlayabilmektedir.

Yüksek mukavemetli ahşap kompozit için başlıca özellikleri şöyledir:

  • İçeriğinde kullanılan malzemelerin en etkin en kaliteli ve en sağlam olması bakımından yüksek mukavemet göstermesi ahşap kompozit için oldukça önemli bir detaydır.
  • Ahşap kompozit her şekle her renge girebilme özelliği bakımından da oldukça geniş tasarım kazandırabilme özelliğine sahiptir. Bir tasarımcının hayal dünyasının ne kadar geniş olmasına bağlı olarak sınırları zorlayabilme özelliğine sahip ahşap kompozit oldukça dekoratif olma özelliği ile enlerin arasında yer almaktadır.
  • Ahşap kompozit için fonksiyonel kullanım alanlarının olduğu da çok rahat söylenebilmektedir. İster basit olsun ister geniş ister dar ister zor bir tasarım olsun tüm karmaşık projelere çok rahat cevap verebilmektedir.
  • Ahşap kompozit için korozyon dayanımı da ayrıcalık kazandırmaya katkı sağlamaktadır. Üstün nitelikteki yapısı sayesinde antikorozif bir özellik taşımaktadır.
  • Ahşap kompozit için yüzey uygulamaları da bir ayrıcalık katmaktadır. İçeriğinde bulunan reçine ve özel pigment katmaları ile sağlanan renklendirme ile tüm amaca ihtiyaca uygun bir şekilde üretilebilmektedir. Bu özellikler sayesinde ahşap kompozit üstün özellikte bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Ahşap kompozit için söylenebilecek ayrıcalıklı başka bir özellik ise yanmazlık özelliğidir. Ateşe karşı yüksek mukavemetli ahşap kompozit içeriğinde bulunan formülasyon özelliği ile bu ayrıcalığı taşımaktadır.
  • Yüksek mukavemetli ahşap kompozit için söylenebilecek ayrıcalıklı başka bir özellik ise sıcaklıktan etkilenmiyor olmasıdır. Termoplastikler türünden reçinesi olan ve işlenebilen bir özelliğe sahip olması bakımından ahşap kompozit uygulamalarını daha da ayrıcalıklı yapmak6tadır. Dolayısı ile de ısı dayanıklılığı da yüksek mukavemetli ahşap kompozit adlandırmasına yakışır bir durumdur.

Tümü