Ayrıcalık Kazandıran Ahşap Kompozit

01.06.2018
Ayrıcalık Kazandıran Ahşap Kompozit

Ayrıcalık kazandıran ahşap kompozit hem kullanım kolaylığı sağladığı gibi uzun ömürlü bir kullanım da sağlayabilmektedir. Günümüzde çok geniş alanlarda kullanılmaya başlayan ahşap kompozit hem dış mekanlarda hem iç mekanlarda kullanıldığı gibi küçük parçalardan büyük parçalara kadar her alanda görülmektedir. Hatta artık günümüzde gıda sektöründe de kullanılabilmektedir. Dolayısı ile de ahşap kompozit kullanım avantajı sağlayabilmektedir. Tüm geniş alan kullanımı da günümüzde ahşap kompozit ürününün enler arasında olduğu da görülebilmektedir.

Ayrıcalık kazandıran ahşap kompozit ayrıca dayanıklılık bakımından da diğer ahşap ürünlere oranla büyük fark göstermektedir. Diğer ahşap ürünlerde herkesin bildiği gibi çürüme, küflenme, yosunlanma, kıymıklaşma, böceklenme vb. durumların ahşap kompozit için yaşanması söz konusu dahi değildir. Bu durum da ahşap kompozit için oldukça yüksek dayanıklılık gösterdiğini kanıtlamakta ve dolayısı ile de yıllarca kullanım sağlayabilmektedir. İçeriğinde bulunan birçok pigmentler sayesinde sıcağa, soğuğa, suya, kara yüksek direnç göstermesi ahşap kompozit kullanım avantajını ortaya çıkarmaktadır. Bu da ahşap kompozit ürünlerinin dış alanlarda, parklarda, bahçelerde, balkonlarda, teraslarda gönül rahatlığı ile kullanım sağlayabilmektedir.

Ayrıcalık kazandıran ahşap kompozit tüm bu avantajların yanında tasarım genişliği sağlaması da tasarım özgürlüğü sağlayabilmektedir. Dolayısı ile de ahşap kompozit kullanacak olan bir mimarın bir mühendisin sınırsız hayal gücüne cevap verecek nitelikte olması ahşap kompozit için öncelik verecektir. Yüksek dayanıklılık gösteren, ayrıcalık kazandıran ahşap kompozit için söylenecek başka önemli bir özellik ise kullanım ve bakım kolaylığıdır. İstenmediği sürece boyama, cilalama, vernik vb. bakım uygulamalarının gerekmediği dolayısı ile de ekstra masraf çıkarmayan bir ürün olması kullanılan tüm ortamlara doğal bir görünüm kazandırmaya yardımcı olduğu gibi temizliği ve kullanım avantajı ile ilklerin arasına girmeyi başarabilmiştir.

Ayrıcalık kazandıran ahşap kompozit uygulamaları profesyonel ustalar tarafından yapıldığında, uygulamalarının da çok pahalı olmadığı, oldukça ekonomik olması ve kullanım alanları ve kullanım kolaylığı bakımından diğer ürünlere oranla büyük fark yarattığı günümüzde gözle görülebilir bir gerçektir. Tüm alanlarda istenilen doğal ve modern bir görünüm kazandırmaya yardımcı olmak için ayrıcalık kazandıran ahşap kompozit uygulamaları güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlayabilmektedir.

Tümü