Ahşap Kompozit ile Paneller

08.06.2018
Ahşap Kompozit ile Paneller

Ahşap kompozit ile paneller son dönemlerde inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Yaygın kullanımın çok sık görüldüğü ahşap kompozit panel seçiminin birçok olumlu yönleri bulunmaktadır. Öcelikle uzun süreli kullanımı ve bakım kolaylığı sağlaması en temel özellikler arsında yer almaktadır. Ahşap Kompozit hem görünüm bakımından hem de kalite bakımından diğer malzemeler ile kıyaslandığında önemli ölçüde öncelik sağlayabilmektedir.

Ahşap kompozit paneller önelcikle görünüm bakımından değerlendirildiğinde ahşap bir görüntü vermesi bakımından oldukça cazip bir kullanım sağlayabilmektedir. Ahşap görünüm kazandırılmak istenen her yerde ister iç mekanlarda ister dış mekanlarda çok rahat kullanılabilmektedir. En sıcak iklim koşullarına sahip yerlerden en soğuk iklim koşullarına sahip olan yerlere kadar çok rahatça kullanılabilen ahşap kompozit her şekle girebilmesi ve en küçük parçalardan en büyük parçalara kadar istenilen her ürünün çıkarılabilmesi en büyük avantajları arsında yer almaktadır. Hayatı oldukça kolaylaştıran ayrıca da hayatın geçtiği mekânları oldukça da güzelleştiren ahşap kompozit kullanımı herkese farklı bir ayrıcalık kazandırmaktadır.

Ahşap kompozit paneller hem çevrenin hem de kullanıcıların yıllarca dost sayılması ile de farklılığını ortaya koyabilmektedir. Ahşap ürünlerde yaşanan birçok olumsuz durumlar ve kısa ömürlü olması durumları ahşap kompozit için asla söz konusu değildir. Özellikle ahşap ürünlerde herkesin tecrübe ettiği olumsuz durumlar böceklenme, çürüme, küflenme, böceklenme, suya karşı gösterdiği şişme, kıymıklaşma vb. durumlar ahşap kompozit için söz konusu dahi değildir. Tüm bu dezavantajların biri bile söz konusu değil iken ve kullanım alanları da tahmin edilenden çok fazla iken ahşap kompozit kullanamanın büyük fark yarattığı tecrübe ile sabitlenmektedir.

Ahşap kompozit paneller yapılan bir çok yerde farklılık kendini göstermektedir. Doğal bir görünüme sahip olması ve ortama doğal bir hava katması ile dikkat çeken ahşap kompozit kendini her şekilde belli etmektedir. Ahşap kompozit kullanılan alanların, yapıların değerine daha da değer katması paha biçilmez bir avantaja dönüştürmektedir. Ahşap kompozit paneller için herkesin bilinçlendirilmesi, bilenlerin bilmeyenlere ahşap kompozit kullanılan alanlar gösterilerek ahşap kompozit tercih edilmesinin sağlanması herkesin en büyük kazancı olacaktır.

Tümü