Uzun Ömürlü Ahşap Kompozit

15.06.2018
Uzun Ömürlü Ahşap Kompozit

Uzun ömürlü ahşap kompozit yıllarca kullanım sağlayabilmesi açısından her anlamda kazanç sağlamaya yardımcı olmaktadır. Bakımı da oldukça kolay ve pratik olan ahşap kompozit kullanımı içeriğinde bulunan bir çok madde bakımından kendi farkını gösterebilmektedir. Kullanım alanları ne olursa olsun her yerde aynı performansın görülebildiği ahşap kompozit pencereden kapıya, bahçe çardaklarından bahçe oturma gruplarına, çöp kutularından tabaklara vb. her alanda kullanılabilmektedir.

Uzun ömürlü ahşap kompozit için kimyasal bileşim oldukça elverişli bir hale getirilebilmesi bakımından dikkatli bir şekilde üretilebilmektedir. İçeriğinde belli bir miktarda ahşabın da bulunduğu ve görünümünün de ahşap olarak üretilmesi çekiliğini fazlası ile artırabilmektedir. En önemli özelliliği olan doğaya dost olması, insan tabiatına ve sağlığına tam olarak uygun olması ahşap kompozit seçimi için yeterli olabilmektedir. Dolayısı ile de tüm ahşap ürünlerle karşılaştırıldığında ve özellikleri ile de her detaya uygun bir yapı malzemesi olarak son dönemlerde fazlaca tercih edilmektedir.

Uzun ömürlü ahşap kompozit içeriğinde bulunan %50 ahşap ile birlikte %40 PVC ve sıkılaştıran ve sertleştiren kimyasal bileşim ile üretilebilmesi ile birlikte oranlarda değişiklik üreten firmalara göre de farklılık gösterebilmektedir. Ahşap kompozit ile yapılan ürünler çoğunlukla marangozhanelerde alanında uzman, tecrübeli marangoz ustaları tarafında üretilebilmektedir. İstenilen her şeklin alması, kolayca kesilip delinme yapılabilmesi ve istenilen her yere kolayca montaj edilebilmesi marangoz ustalarının işini fazlası ile kolaylaştırmaktadır. Ayrıca bir ağaç kesilmemesi yalnızca marangozhanelerde bulunan talaşların kullanılarak üretilmesi de doğa ve çevre dostu olduğunu ortaya koymaktadır.

Uzun ömürlü ahşap kompozit suya, güneşe, rüzgara, neme vb . her şeye karşı büyük direnç ortaya koyması da en büyük ve en önemli özellikleri arasında bulunmaktadır. Su ya da nemin ahşap ürünler üzerinde ortaya çıkardığı, çürüme, şişme, küflenme, yosunlanma vb. durumların yaşanmaması da en ahşap kompozit farkını ortaya koymaktadır.  Bakım ya da hiçbir şekilde boya gerektirmeyen ahşap kompozit pürüzsüz olan yüzeyinin bir bezle silinmesi ya da su dökülerek yıkanması ile kolayca temizlenebilmektedir. Ayrıca anti-bakteriyel olması da hijyen bakımından kendi farkını ortaya koymaktadır.

Tümü