Her Mekanda Ahşap Kompozit

22.06.2018
Her Mekanda Ahşap Kompozit

Her mekânda ahşap kompozit kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Bunun sebebi de hem dayanıklılık bakımından hem görsel bakımından hem de temizlik bakımından en önemli özellikleri taşıyor olmasıdır. Hem iç hem de dış mekanlarda çok rahat kullanılabilen ahşap kompozit her iklime her bölgeye ayak uydurması uzun ömürlü kullanım avantajını da beraberinde getirmektedir. Ahşap kompozit adından da anlaşılabileceği gibi ahşaptan yapılmakta ancak tamamı ahşap olmamaktadır. İçeriğinde talaşın olduğu, ahşap tozunun kullanıldığı ahşap kompozit geri dönüşümlü bir yapı malzemesi olarak da kullanıcılara kolaylık sağlayabilmektedir.

Günümüzde yaygın kullanım gösteren ahşap kompozit ahşap görünümlü olması bakımından da ortamlara doğal bir görünüm kazandırılabilmektedir. Doğal bir görünüme sahip olmasının yanında her ölçüde her şekilde de üretilebilmesi hem üretim hem kullanım avantajlarını sağlayabilmektedir. Akla gelebilecek her şeyin ahşap kompozit ile üretilebilmesi de yaygınlaşmasında büyük fayda sağlayabilmektedir. Tüm bunların yanında temizliği ve bakımı da çok kolay olan ahşap kompozit için suya, soğuğa, sıcağa, neme kısaca kar ve kışa büyük diren ç gösterebilmektedir.

Her mekanda ahşap kompozit kullanımı avantajları diğer ahşap ürünlere göre çürüme, böceklenme, kıymıklaşma,  şişme, küflenme vb. durumların yaşanması olası bile değildir. Su ile yıkanabilen, bir pürüzsüz bir yüzeye sahip olması bakımından bir bezle kolayca silinebilen ahşap kompozit için hem bakım hem de temizlik çok rahat yapılabilmektedir. Her anlamda avantaj sağlayan ahşap kompozit geri dönüşümlü olması bakımından çevre dostudur. Kolayca kesilebilmesi, her şekli alabilmesi, asite karşı dirençli olması, anti bakteriyel özellik taşıması en önemli özellikleridir.

Marangozhanelerdeki talaşlarla elde edilerek ahşap kompozit üretiminin en büyük avantajı doğa dostu olmasıdır. Ahşap kompozit için herhangi bir ağaç kesimi asla olmamaktadır. Sudan ve güneşten de etkilenmiyor olması her mekanda ahşap kompozit kullanımını yaygınlaştırmaktadır. Dışı için hem boyamanın yapılabildiği hem de verniklenebilmesi bakımından da kullanım kolaylıklarını ortaya koymaktadır. Tüm bu avantajlar da ahşap kompozit tercihi için yeterli özelliklerdir. Her yapıda modern ve doğal bir görünüm kazandırabilmek için ahşap kompozit en doğru tercih olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tümü