Dış Alanlarda Ahşap Kompozit

27.07.2018
Dış Alanlarda Ahşap Kompozit

Dış alanlarda ahşap kompozit kullanımı son yıllarca yaygınlık göstermiştir. Bunun en temel sebebi ise oldukça sun ömürlü, geri dönüşümlü ve kaliteli olmasının yanında tüm bu özelliklere sahip olmasına katkı sağlayan şey olan her mevsime her iklime karşı yüksek direnç göstermesidir. Ahşap unu ve pvc karışımından elde edilen ahşap kompozit akla gelen her türlü alanda kullanılabilme imkanı tanımaktadır.

Soğuk sıcak havaya, yüksek oranda neme karşı büyük direnç göstermesi de dış mekanlarda da kullanımını arttırmıştır. Ayrıca bulunduğu mekana doğal bir görünüm kazandırması doğalıktan yana olanların ilk 6tercihi olabilmektedir. Özellikle mühendislerin mimarların en çok tercih ettiği, önerdiği malzeme olan ahşap kompozit birçok yeni yapılarda, eskimiş olan mekanların yenilenmesinde, bahçe tasarımlarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Günümüzde en yüksek kaliteye ve niteliğe sahip ahşap kompozit verilen tüm masrafların karşılığını tam olarak vermektedir. İstenildiği gibi temizleme imkanı veren ahşap kompozit hem suyla gönül rahatlığı ile yıkanabilen hem de istenildiğinde pürüzsüz yüzeyini nemli bir bezle silinebilme imkanı tanımaktadır.

Dış alanlarda ahşap kompozit kullanımı alanlarının çok fazla olması, her yapıya uygunluk göstermesi, kolay işlenebilme özelliğine sahip olması ve oldukça kolay bir şekilde montajının yapılabilmesi de ahşap kompozit avantajlarını çoğaltmaktadır. Ahşap kompozit ahşap görünümlü ancak kesinlikle ahşap olmayan bir üründür. Herhangi bir ahşap ürün kullanımlarında ortaya çürüme, kabarma, kıymıklaşma, küflenme görülebilmektedir. Ayrıca ahşap olan tüm ürünler hem soğuktan hem sıcaktan hem de nemden çok fazla etkilenmektedir ki bu durum da tüm dez avantajlar ahşap ürünlerde görülebilmektedir. Ayrıca ahşap ürünlerin devamlı bakım gerektirmesi ve bir süre sonra da yenilenme gerektirmesi birçok masrafa neden olmaktadır. Ancak geri dönüşümlü, doğa dostu olan ahşap kompozit için bu durumların biri bile söz konusu değildir.

Dış alanlarda ahşap kompozit günümüzde birçok binada, müstakil olan tüm mekanlarda dış cephelerde kaplama olarak görülebilmektedir. Ayrıca havuzların tasarımlarında, iskelelerin düzenlenmesinde, plaj içlerinde, marinalarda, parklarda, verandalarda, kış bahçelerinde, teraslarda, balkonlarda ahşap kompozit ürünleri kullanılabildiği gibi çoğu yerde de yapılmış bir şekilde görülebilmektedir.

Tümü