Geri Dönüşümlü Ahşap Kompozit

03.08.2018
Geri Dönüşümlü Ahşap Kompozit

Doğa dostu olan geri dönüşümlü ahşap kompozit uygulaması ahşap görüntüsü bakımından mekanlara farklı bir ambiyans sağlamaktadır. Kullanım alanlarının fazla olması ile de çeşitlilik göstermesi de yaygın kullanım sağlamaktadır ki değişiklik yapılmak elden çıkarılmak istendiğinde geri dönüşümlü olması da bulunduğumuz doğanın soluduğumuz havanın sağlıklı olmasına katkı sağlayabilmektedir.

Geri dönüşümlü ahşap kompozit uygulamasının içeriğinde bulunan PVC ve ahşap karışımından oluşmaktadır. Ahşap unu da denilen ahşap lif ile üretilebilmekte olan bu malzeme istenilen her yerde kullanılabilmektedir. Her yerde çok rahat bir şekilde kullanılmasının nedenlerinden biri de  ahşap kompozit üretiminde istenilen her formun uygulanabilmesidir. Çok yüksek dayanıklılık göstermekte olan geri dönüşümlü ahşap kompozit uygulamaları çok küçükten çok büyük parçalara kadar faklı ebatlarda da üretilebilmektedir. Ahşap kompozit uygulamaları içeriğinde yer alan maddeler dolayısı ile çok kaliteli, güvenli, sağlam bir yapı malzemesi olarak üretilebilmektedir.

Geri dönüşümlü ahşap kompozit uygulamaları kolay üretilebilme özelliğine sahip olduğu gibi kolay kullanım ve temizlik bakımından da çok büyük avantajlara sahiptir. Pürüzsüz yüzeyi ile üretilen ahşap kompozit uzun ömürlü olması ile de yıllarca kullanım olanağı tanımaktadır. Suyla yıkanabilen, zeminin silinerek de temizliği yapılabilen ahşap kompozit asla çürümez, küflenmez, kabarmaz. Her yapı için uygun bir malzeme olması her alanda da kullanılabilmesi her yerde kullanılabilme olanağı tanımaktadır. Dolayısı ile de bu kullanım alanları arasında dış mekanlarda, parklarda, bahçelerde, iskelelerde, yat güvertelerinde, ıslak zeminlerde, pencere ve kapılarda kullanılabildiği gibi iç mekanlarda mutfak ve süs eşyaları olarak üretilebilmektedir.

Geri dönüşümlü ahşap kompozit uygulamaları herhangi bir bakımda gerektirmemektedir. Ahşap ürünlerde belli düzenlerle yapılması gereken cilalama ahşap kompozit için gerekmemektedir. Günümüzde özellikle yeni ortaya çıkan yapılarda öncelik verilen bir uygulama olan ahşap kompozit mühendislerin mimarların öncelikli tercihidir. En önemli özellikler arasında yer alan akla gelen her iklim ve mevsimde kullanılabilmesi ahşap kompozit uygulamasının ne kadar avantajlı bir kullanım gösterdiğinin bir kanıtıdır. Genellikle iklime ve mevsime göre yapı uygulamalarının değişiklik göstermesi ahşap kompozit uygulamalarında geçerli bir durum değildir.

Tümü