Ahşap Kompozit İle Özgür Tasarımlar

31.08.2018
Ahşap Kompozit İle Özgür Tasarımlar

Ahşap kompozit ile özgür tasarımlar yapılara oldukça ilginç görseller katmaktadır. Ahşap kompozit uygulamaları günümüzde en çok tercih edilen yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kadar ilgi görmesinin, yaygın olarak kullanılmasının birçok sebebi bulunmaktadır. En önemli nedenleri arasında oldukça önemli olan uzun yıllar kullanım olanağı sunması ve bakımının oldukça da kolay yapılabilmesidir. Ahşap kullanım alanları için en iyi en kaliteli en uzun ömürlü kullanım olanağı sunan ahşap kompozit diğer ahşap uygulamalarının önüne geçmiştir.

Ahşap kompozit ile özgür tasarımlar yapabilmenin öncesinde her türlü havaya karşı büyük direnç göstermesi bir ahşapta yaşanabilecek bütün dezavantajları ortadan kaldırmaktadır. Bir ahşap üründe yaşanabilecek çürümeler, şişmeler, küflenmeler suya karşı dirençsizliği hem mimarları hem mühendisleri tamamen ahşap kompozit uygulamalarına yöneltmiştir. Dolayısı ile ahşap kullanılmak istenen her yerde ahşap kompozit kullanımı ile karşı karşıya gelmek her yerde rastlamak büyük olasıdır. Ahşap kompozit kullanımının kazandırdığı birçok şey arasında olan ve önemli bir özellik de olan her türlü şekle girebilmesi, en küçük parçalardan en büyük parçalara kadar özgür tasarımların ortaya çıkarılabilmesi oldukça kolay yapılabilmektedir.

Ahşap kompozit ile özgür tasarımlar oluşturarak farklı bir tarz yaratabilmek özellikle mimarlar için farklılığı oluşturmak için en ideal yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kolay şekle girebilme özelliği, üzerine her türlü şeklin rahatça verilebilmesi, kolayca kesilebilmesi oldukça önemli detaylardır. Hem yeni yapılar için hem yenilenmek istenen yapılar için hem de kendi özgünlüğünü kanıtlamak isteyen mimarlar, mühendisler için ahşap kompozit uygulamaları çok büyük bir fırsattır. Dış mekânlarda da çok rahat kullanılabilmesi ahşap kompozit uygulamalarına olan ilgiyi çokça arttırılmıştır.

Ahşap Kompozit ile özgür tasarımlar oluşturmak hem iç hem de dış mekanda istenilen şekilde sınırsız bir kullanım sağlamak artık çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Yer mekan sınırlaması olmadan istenilen şekle sınır getirmeden özgür tasarımların tek adresi ahşap kompozit uygulamalarıdır. Dolayısı ile ahşap kompozit ile özgür tasarımların ortaya çıkarılabilmesi, her projenin farklılığını ortaya koyabilmesinde büyük kolaylık sağlayabilmektedir ki farklılığı arayanlar için kullanılması gereken tek yapı malzemesi ahşap kompozit uygulamalarıdır.

Tümü