Bahçelerde Ahşap Kompozit

07.09.2018
Bahçelerde Ahşap Kompozit

Bahçelerde ahşap kompozit olur mu? sorusu ile karşı karşıya kalmışızdır. Ahşap olan ürünlerin bahçelerde parklarda çok güzel olduğu ve anlık hevesle görseline hayran kalıp sonrasında da kısa süreli bir kullanımdan sonra karşı karşıya kalınan durumlar çok büyük hayal kırıklıkları yaşatmaktadır. Ahşaptan yapılan tüm ürünlerin ömrü maalesef kısadır. Çok kısa bir süre sonra sıcakla, suyla, nemle, yağmurla, rüzgarla temas etmesi durumunda ortaya çıkan tüm dezavantajlar maddi anlamada boşa harcanan para olarak düşünülmektedir.

Bir ahşapta doğa olayları ile teması durumunda ortaya çıkan çok şey vardır. Bunlar arasında güneş ışınlarından dolayı renkte solma, yüzeyde matlaşma olmaktadır. Su ile temas etmesi durumunda ahşapta şişme, çürüme, küflenme, kıymıklaşma ortaya çıkacaktır ki bu durumlar soğuk havalarda, karda rüzgarda da ortaya çıkacaktır. Ayrıca sıcak bölgelerde ve mevsimlerde küflenme böceklenme de ortaya çıkmaktadır. Bu tür durumların hepsi maalesef tüm ahşap ürünlerde görülebilmektedir. Adı ahşap olan ama tamamı ahşap olmayan ahşap kompozit ile bu durumların biri bile söz konusu değildir.

Bahçelerde ahşap kompozit kullanımı bahçe çitlerinde, çardaklarda, bahçe dekorasyonlarının hepsinde rahatça kullanılabilmektedir. Ahşap görünümünde olan ama ahşap olmayan ahşap kompozit içeriğinde hem doğa dostu malzemelerin olması hem de uzun ömürlü bir kullanım sağlaması herkesi her anlamada mutlu edecektir. Uzun ömürlü, doğa dostu olması, kolay şekil verilebilmesi, her ortama farklı bir güzellik katması bakımından otantik bir yaşam alanı isteyen herkes için oldukça ideal bir yapı malzemesidir.

Bahçe tasarımları için sınırsız bir planlama yapılmasını sağlayan ahşap kompozit ile kala gelebilecek her şey yapılabilmektedir. Hayal dünyasının tüm sınırlarını zorlamaya yardımcı olan ve her hayale cevap veren ahşap kompozit uygulamaları tercihi en doğru seçim olacaktır. Günümüzde çok yerde görebilme fırsatının bulunması da ahşap kompozit uygulamasının tercih edilmesine katkı sağlayabilmektedir. Doğru firmalarla doğru çalışmaların yapılabilmesi hayal kırıklıkların önüne geçmeye katkı sağlayabilmektedir. Ahşap kompozit seçimi artık herkesin tercihi olarak enlerin arsında yerini almıştır. Daha çok yaygınlaşması da kullanım avantajları ile ve yapılacak doğru tercihlerle ortaya çıkacaktır.

Tümü