Ahşap Kompozit Hakkında

15.06.2017
Ahşap Kompozit Hakkında

Ahşap Kompozit; deck, plastik ve ahşabın üretim sonucundan bir araya gelmesi ile oluşan üstün özelliklere sahip dış mekan taban kaplaması diye tanımlanmaktadır. Uluslararası piyasada tanınan ve kullanım alanları geniş olan ürünleri son dönemde ülkemizde de kitleler tarafından sık sık tercih edilmeye başlamıştır. Dış mekanlar için kullanılan ahşap malzemelerin zamanla fiziki bozukluklara uğradığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu fiziki bozukluklar arasında çürüme, küflenme ve kıymıklanma gibi bozukluklar yer almaktadır. Ayrıca sıcaklık değişimleri, yağmur ve nem gibi doğa olayları da ahşap kompozit ürünlerine etki etmemektedir. Ahşap Kompozit herhangi bir şekilde deforme olmadığından dolayı yıllık ahşap bakım masraflarından da tasarruf edilir.

1 - Kompozit Deck Döşemesi Hangi Malzemelerden İmal Edilmektedir?

Kompozit Deck Döşeme sisteminde geri dönüşümlü ağaç talaşı, renk pigmentleri, mantar önleyici, yüksek yoğunluklu polietilen, küf önleyici ve parazit önleyici gibi bileşenler bulunmaktadır. Ayrıca bunlara ek olarak, Strandex teknolojisi yöntemi ile üretildiğinden Kompozit Deck döşeme sisteminin önemli özellikleri mevcuttur.

2 - Kompozit Deck Döşemeleri Boyanabilir veya Lekelenebilir mi?

Kompozit Deck Döşeme, ahşabı kuvvetli, neme karşı dirençli bir malzeme haline gelmesini sağlayan bir sistemle üretilmektedir. Kendine has bir şekilde meydana gelen bu ürünü zımparalamaya veya boyamaya gerek yoktur. Boyasanız da ürün de herhangi bir bozulma olmaz sadece ürünün garantisi ortadan kalkmaktadır.

3 - Kompozit Deck Döşemeyi monte etmek için nelere ihtiyaç vardır?

Kompozit deck döşeme, ahşap için kullanılan aletler ile delinmekte, kesilmekte ve vidalanmaktadır. Ayrıca güvenlik gözlükleri ve uygun giyim her zaman monte işleminde gereklidir.

4 - Kompozit Deck Döşeme’nin bakımını ve temizliğini nasıl yaparım ?

Bilinen kuralları uygulayarak, kompozit deck döşemelerinin temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Oluşan lekelere hızlı bir şekilde müdahale etmeniz durumunda herhangi bir problem ortaya çıkmamaktadır. Ayrıca döşemenin yüzeyinden içeri doğru geçmesine ve güneş ışığı altında ısıya maruz kalmasına asla izin vermeyin.

Döşeme kalıplarınızın yeterli derecede boşluğa sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Bunu yaparak suyun döşeme yüzeyinde birikmesine engel olabilirsiniz. Düz bir alet kullanımı sayesinde tahliye işlemini gerçekleştirerek kalıplar arasında boşluklar temizlenmelidir. Döşemeleriniz temiz görünse bile belli zaman aralığında hortum vasıtası ile yıkayın. Böylece havanın neden olduğu küf ve mantar gelişimini hızlandıran polen ve havadaki kirleticilerin yüzeyde birikmesine engel olmuş olursunuz.

Tümü