Ahşap Kompozit Bileşenleri ve Görevleri

12.10.2018
Ahşap Kompozit Bileşenleri ve Görevleri

Ahşap kompozit bileşenleri ve görevleri bakımından kendi farkını ortaya koyan bu malzeme kullanımı her açıdan avantaj sağlayabilmektedir. Ahşap kompozit karışımı ekstrüzyon yöntemi kullanılarak yapılmakta olup ahşap tozu yani talaş, plastik  PVC, PE veya HDPE ile birlikte %5 ile aralığında değişen oranlardaki kimyasal bileşimler ile üretilebilmektedir.

Günümüzde ahşap kompozite olan ilgi daha çok görünümünden kaynaklı olsa da kalitesi bakımından da uzun yıllar kullanım sağlayan bu malzeme ile akla gelebilecek her şey üretilebilmektedir. Ahşap kompozit bileşenleri ve görevleri malzemenin direncini artırmaktadır. Günümüzde kullanılan tüm malzemelere oranla en dirençli malzeme olan ahşap kompozit ile üretilen her şey bakım da gerektirmeden kolayca da temizlenebilen bir malzeme olmasından dolayı kullanım kolaylığı sağlayabilmektedir.

Ahşap kompozit bileşenleri ve görevleri öyle büyük kolaylıklar sağlamaktadır ki bu durum kullanıcıların geniş perspektifte kullanım alanları sağlamasına katkı sağlamaktadır. Yani belki dış mekanlarda çardak, bank, park masa ve sandalyeleri, çöp kutuları, pencere pervazları, kapılar için kullanılan ahşap kompozit yıllarca hiçbir özelliğini kaybetmeden kullanım imkanı tanımaktadır. Öncelikle ahşap olması ile ortama doğallık katması ve ahşap görünümlü olan ahşap kompozitin hiçbir şekilde çürümeye, böceklenmeye, şişmeye vb. durumlara maruz kalmaması en büyük kullanım avantajıdır.

Ahşap kompozit6 bileşenleri ve görevleri sayesinde kullanıcılara ister su ile ister ıslak ya da nemli bez ile temizlik kolaylığı sunmaktadır ki asla bir yıpranma söz konusu olmamaktadır. Yazın sıcağından da kışın soğuğundan, yağmurundan, karından en ufak bir etkilenme göstermeyen ahşap kompozit ile geniş yelpazede avantajlar yaşamak oldukça kolaydır. Günümüzde ahşap kompozit ile üretilen her şey hem doğa dostu hem insan dostu olduğu gibi kendi özelliğini de her şekilde göstermesi en ideal malzeme olduğunu göstermektedir.

Tümü