Ahşap Kompozit Dış Mekân Döşemeleri

26.10.2018
Ahşap Kompozit Dış Mekân Döşemeleri

Ahşap kompozit dış mekan döşemeleri herkes için bulunmaz bir nimettir. Çok fazla avantajlara sahip olması her koşulda her şartta yüksek mukavemet göstermesi dış mekanlarda çok rahat bir kullanım sağlayabilmektedir. Görünümü bakımından tıpatıp ahşap görünümünde olması ve diğer ahşap ürünlere oranla oldukça etkin bir malzeme olmasından dolayı çok fazla vantaj sağlayabilmektedir.

Ahşap kompozit dış mekan döşemeleri için sınırsız tasarım esnekliği sağlaması da kazandırdığı avantajlar arasındadır. Tüm tasarımcıların hayal gücünü zorlayan, tüm karmaşık tasarımlara en kolay şekilde cevap veren ahşap kompozit oldukça fonksiyoneldir. İşlemesinin kolay olması ahşap kompozit tasarımlarının kolayca yapılmasına yardımcı olmaktadır. Dolayısı ile de akla gelebilecek en küçük parçalardan en büyük parçalara kadar üretilebilme şansı tanımaktadır. Ahşap kompozit ile korozyon dayanımı da yapı malzemesinin oldukça üstün nitelikte olmasının kanıtıdır.

Ahşap kompozit için yapılacak yüzey uygulamaları içeriğinde yer alan pigmentler sayesinde renklendirme işlemleri de oldukça rahat yapılabilmektedir. Bu renklendirme sayesinde de  ahşap kompolzit kendinden renkli gibi üretilebilmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan malzemeler sayesinde de yanmazlık özelliği de taşımaktadır. Oldukça yüksek mukavemeti sayesinde de dayanımı da oldukça iyidir. Tüm bu özelliklerinin yanında da ısıya karşı gösterdiği direnç de sıcaktan etkilenmediğini göstermektedir. Ahşap kompozit içeriğinde yer alan reçinelerin cinsi sayesinde de kendi kalitesi ortaya çıkmaktadır.

Ahşap ile yapılan tüm ürünler zamanla çürümeye, böceklenmeye, küflenmeye, şişmeye vb. her duruma maruz kalmaktadır. Dolayısı ile de uzun ömürlü olmamaktadır. Uzun ömürlü olmayan ahşap ürünlerin bakıma ihtiyacı olsa da kısa bir zaman sonra da yeniden yapılması gerekmektedir. Maalesef bu durumda ekonomik sarsıntı oluşmasına sebebiyet vermektedir. Ancak ahşap kompozit ile dış mekanlarda dahil olmak üzere herv yerde yıllarca bakım gerektirmeden kullanım sağlamaktadır.

Ahşap kompozit ile yapılacak tüm tasarımların yapıldığı mekanlar estetik anlamda değer kazanmaktadır. Dolayısı ile de hem ortama çok doğal bir görünüm kazandırmaktadır hem de uzun ömürlü bakım gerektirmeyen, bakımı da temizliği de kolay olan bir kullanım sağlamaktadır. Bakımının da temizliğinin de kolay olması ahşap kompozi6t avantajlarını yaşatmaktadır.

Tümü