Ahşap Kompozit Kullanmak Doğru mu?

09.11.2018
Ahşap Kompozit Kullanmak Doğru mu?

Dünyanın önde gelen firmaları tarafından vazgeçilmez olarak kullanılmakta olan ahşap kompozit günümüzde her anlamada avantaj kazandırmaya yardımcı olmaktadır. 12 yıl öncesine kadar oldukça külfetli olan ahşap kompoizt günümüzde çok daha uygun fiyatta yapılabilmektedir. Ahşap kompozit kullanımının yaygınlaşması ve çok uygun maliyetlerde yapılabilmesi tercih edilme sebepleri arasında olsa da asıl sebepleri çok başkadır.  Bu durumda da ahşap kompozit kullanmak doğru mu sorusunu ortaya çıkarmaktadır.

Ahşap kompozit kullanmak doğru mu? sorusuna cevap vermeden önce ahşaptan yapılan ürünlerden ve bakımından bahsetmek istiyorum. Ahşap olan ürünler geçmişten beri en çok tercih edilen yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmişteki kadar fazla ilgi gören ahşaptan yapılan ürünler hem tabiata uygunluk bakımından hem doğallık bakımında her ortama otantik bir keyif vermektedir. Ancak ahşaptan yapılan her şeyin ömrü maalesef oldukça kıssadır. Sıcaktan, soğuktan, nemden, yağmurdan, rüzgardan, havasızlıktan her türlü şekilde etkilenmektedir. Bu etki sonucunda ise ahşapta çürüme, küflenme, böceklenme, kıymıklaşma vb. durumlar nedeni ile maalesef ömürleri kısa olmaktadır. Dolayısı ile de kısa ömürlü ahşap ürünlere tonlarca para yatırıldığı gibi bakımı da temizliği de çok zor olan geri dönüşümlü olsa da kısa ömürlü ahşap ürünler devamlı olarak yen ahşap ürünler almayı gerektirmektedir.

İşte tam bu nokta da sorulan bu soru “Ahşap kompozit kullanmak doğru mu?” sorusunun yanıtı otomatik olarak ortaya çıkmaktadır. Çünkü yıllardır kullanılan ancak son yıllarda enlerin başını çeken ahşap kompozit bir ahşap üründe görülen dez avantajların hiçbiri görülmemektedir. Yani bakımı da temizliği de kolay olan ahşap kompozit için ister silerek ister yıkayarak temizlik yapılabilmektedir. Ayrıca her dış mekanda gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Yani anlaşılacağı gibi ne yağmur ne çamur ne kar ne kış ne nem ne sıcak hiçbir şekilde etkilememektedir. Dolayısı ile de enerji tasarrufu için en ideal yöntem prekast cephedir. Ahşap kompozit akla gelen her mekanda her ortamda ufak parçalardan en büyük parçalara kadar çok kolay bir şekilde işlenerek istenilen her forma girebilmektedir.

Tümü