Ahşap Kompoizt için Teknik Özellikler

16.11.2018
Ahşap Kompoizt için Teknik Özellikler

Ahşap kompozit için teknik özellikler günümüzde diğer malzemelere göre oldukça ileri düzeydedir. Bir ahşap için genel özellikler herkes tarafından bilinir. Ahşap olan tüm ürünlerin görüntü bakımından çok daha güzel olması ancak güzel olmasının yanında da kullanım sırasında bazı sıkıntılı durumların da ortaya çıkması birçok masrafı da beraberinde getirecektir. Ahşap olan ürünlerin kısa ömürlü olmasına rağmen vazgeçilmez olması tamamen dış görünümü ile alakalıdır. Bu dış görünüm kişilerin ahşaba olan ilgisinin ne kadar üst düzeyde olduğunu göstermektedir ki kısa ömürlü bir kullanım sağlamasına rağmen yine de tercih ediliyor olmasından anlaşılmaktadır.

Ahşap kompozit için teknik özelliklerin çoğu bir ahşap ürüne göre oldukça fazladır. Bir ahşapta görülen birçok sıkıntılı durumlar:

  • Küflenme, böceklenme, kıymıklaşma, çatlama, şişme, kırılma ile birlikte bakım ve temizlik zorluğu,
  • Kısa ömürlü bir kullanım sağlaması ahşap ürünlerin kullanımında herkesin gördüğü, yaşadığı durumlardır.

Ahşap olan ürünlerin yerini hiçbir ürünün tutmaması sonucunda ortaya çıkan ahşap kompozit tüm ahşap ürünlerin yerini almıştır. Ahşap kompozit görünüm bakımından aynı ahşaptır. Dış görünümün ahşap olması da tüm alışılagelmiş olan alışkanlıkları yerle bir ederek yeni bir kullanım imkanı ortaya koymuştur. Ahşap kompozit ile açılan yeni devir hem istediğiniz bir görünüme sahip olmaya hem de uzun ömürlü rahat bir kullanım alanı sağlamaya yardımcı olacaktır.

Ahşap kompozit ile yapılacak tüm ürünler ahşap görünümündedir. Ahşap kompozit için teknik özellikler aynı ahşaptan farklı olsa da ahşap olan ürünlerden çok farklı bir özelliği bulunmaktadır. Öncelikle kolay işlenebilmesi ile her boyutta her ürünün üretilebilmesi ahşapla ne yapılıyorsa aynı ürünlerin yapılmasını sağlamaktadır. Bunun dışında oldukça rahat bir temizlik imkanı da vermektedir. Suya, ısıya, neme, sıcağa, kara kışa oldukça yüksek direnç göstermesi de her ortamda kullanım sağlamaktadır. Temizlik için de ister yıkayın ister silin. Her türlü zevke, ihtiyaca cevap verebilmesi her yerde kullanım fırsatı tanıması ahşap kompozit için teknik özelliklerle alakalıdır ve günümüzde oldukça kullanışlı, ideal, geri dönüşümlü doğa dostu olan önemli bir üründür.

Tümü