Ahşap Kompozit ile Kazanacaklarınız

23.11.2018
Ahşap Kompozit ile Kazanacaklarınız

Ahşap kompozit ile kazanacaklarınız aklınızı alacaktır. Öncelikle ahşap kompozit nedir? İçeriğinde ne var? gibi soruların yanıtınız verelim. Günümüzde ahşap kompozit PVC’nin yerini almıştır. Ancak ahşap kompozit içeriğinde de PVC bulunmaktadır. Ancak belli oranda bulunmaktadır. İçeriğinde PVC, PE veya HDPE ile birlikte ahşap tozu yani talaş ve oranları değişen belli kimyasal bileşimler ile üretilmektedir. Ahşap kompozit  günümüzde ahşap olan tüm ürünlerin yerine geçebilmektedir. Ahşap görünüme sahip olması ahşaptan üretilen her şeyin ahşap kompozit ile üretilmesine fayda sağlayabilmektedir.

Ahşap kompozit ile kazanacaklarınızın en başında doğa dostu olmasından dolayı geri dönüşümlü bir yapı malzemesidir. Ahşaptan neredeyse ayırt edilmeyen görünümü sayesinde istediğiniz her şekilde her yerde her koşulda kullanılabilmektedir. Herkesin bildiği gibi ahşap modası geçmeyen bir malzemedir. Ahşapla yapılan ürünlerin hadi hesabı yok gibidir. Görünümü bakımından da otantik bir ortam sağlaması ahşap ürünlerin seçilmesine yol açmaktadır. Ancak ahşap olan tüm ürünlerin en büyük sorunu dez avantajları kısa ömürlü olmasıdır. Dolayısı ile de ahşap olan tüm ürünlerin yerine tek alternatif olarak diyebileceğimiz ahşap kompozit kullanımı da bakımı da kolay olan bir malzemedir.

Ahşap kompozit ürünlerin hepsi hem dış mekanda hem de dış mekanda çok rahat kullanılabilmektedir. Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi her iklimde her mevsimde rahatlıkla kullanılabilme imkanı verdiği gibi uzun yıllar da kullanılabilmektedir. Bakımı da temizliği de çok rahat olan ahşap kompozit hem cebe hem de zevke tam olarak hitap etmektedir.  İşte tam bu noktada da şöyle kullanım alanlarının ne kadar geniş olduğu karşımıza çıkmaktadır ki günümüzde bu durum bulunmaz bir nimet olarak adlandırılmaktadır.

Ahşap kompozit ile kazanacaklarınız arasında hem ahşap görünen hem de çürümeyen, bozulmayan, küflenmeyen, kabarmayan bir malzemenin nasıl bir kullanım ömrü olduğunu bir düşünün? Bir kere para koyacağınız ahşap kompozit ile yapılan ürünlerin siz değişiklik istemedikçe yıllarca kullanım fırsatı tanıması maddi kazanç sağladığı gibi manevi memnuniyet de vermektedir. Ayrıca insan sağlığına zarar vermemesi de ahşap kompozit kullananların sayısını çok fazla etkileyecektir.

Tümü