Fark Yaratan Ahşap Kompozit

30.11.2018
Fark Yaratan Ahşap Kompozit

Fark yaratan ahşap kompozit hem ahşap olan hem plastik olan çağımızın en gelişmiş en mükemmele en üstin nitelikli özelliklerine sahip olan bir yapı malzemesidir. Bir ahşap yüz yıllardır vazgeçilemeyen bir yapı malzemesidir. Bunun en temel özelliği otantik görünümü sayesinde ortama çok doğal çok rahat ve huzur veren görünümü en vazgeçilemeyen bir yapı malzemesi olarak tercih edilebilmektedir. Öyle ki ahşap olan ürünler ne kadar pahalı olursa olsun ne kadar çabuk çürürse çürüsün ahşaptan vazgeçmeyen birçok kişi sadece görünümü ve görünümün verdiği huzur doğallık ve estetiklik bakımından tonlarca para dökülmektedir.

Ahşap ürünlere alternatif olarak karşımıza çıkan fark yaratan ahşap kompozit ahşap olan ürünlerle ayırt edilemez. Ayrıca ahşaptan üretilen her şeyin ahşap kompozit ile de üretilebilmesi çok büyük avantaj sağlamaktadır. Pencere pervazlarından tutun kapılara, küçük mutfak gereçlerinden çöp kutularına, mobilyalardan sandalyelere, çardaklardan çöp kutularına kadar sınırsız sayıda ve türde kullanılabilmektedir. Öyle ki kullanıldığında ahşaptan bir farkı olmayan ahşap kompozitin ahşap olan ürünlerden ayırt edilebilmesi mümkün değildir.

Fark yaratan ahşap kompozit ile iç dış mekanlarda değişik tasarımlar oluşturulabilmektedir. Öyle ki bizim için kültürümüzde vazgeçilemeyen bahçe çardakları, balkon ve bahçeler için bambu takımları, pencerelerin pervazları, kapılar uzun yıllar kullanım olanağı tanıyan ahşap kompozit günümüzün çok büyük avantajı olarak kullanılmaktadır. Peki, nedir fark yaratan ahşap kompozitin avantajları:

  • Öncelikle en belirgin özelliği ahşap gibi birebir bir görünüme sahip olması,
  • Fark yaratan ahşap kompozit ister dış ister iç mekanda kullanılabilmektedir.
  • Ahşap kompoizt yıllarca uzun yıllarca kullanım fırsatı verdiği için bir kere dökülen masraf ile parasının hakkını vermektedir.
  • Ahşap kompozit için temizlik de oldukça kolay yapılabilmektedir. İster yıkayarak ister silerek olsun çok rahat bir şekilde temizlenebilmektedir.
  • Ahşap kompozitin rahat temizlenebilmesi demek çürümemesi, küflenmemesi, kabarmaması, solmaması, böceklenmemesi demektir. Bu durumların hepsi hatta daha da fazlası ahşap olan tüm ürünlerde yaşanmaktadır. Ancak fark yaratan ahşap komzpozit ile yıllarca bakım da onarım da gerektirmeden kullanabilme imkanı vermektedir.

Tümü