Ahşap Kompozit Hakkında Bilinmesi Gerekenler

12.07.2017
Ahşap Kompozit Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ahşap Kompozit işleminde kullanılan kerestelerin veya mobilyaların yapımı sırasında önemli miktarda ahşap parçaları ve talaşlar ortaya çıkmaktadır. Bu çıkan talaşlar ve ahşap parçaları belli miktarda polimer karışımla özel proseslere tabi tutulmaktadırlar. Böylece hem ahşabın hem de plastiğin ekstra özellikleri tek bir maddede toplanarak, geri dönüşümlü ve üstün nitelikli ahşap kompozit ürünler elde edilmektedir. 
Ahşap kompozit ürün çeşitleri deck, pergola, cephe, çiçeklik, çit ve bahçe mobilyaları olarak sayılabilir. Şimdi gelelim ürünlerimizin genel özelliklerini kısaca anlatmaya.

Tüm hava koşullarına uyumludur. Ahşap kompozit ürünler her türlü hava koşulu düşünülerek oldukça dayanıklı olarak üretilmektedir. Hatta ani sıcaklık değişimlerinde dahi ahşap kompozit ürünlerinden hiç bir problem yaşanmaz ve fiziksel özelliklerini korur.

Çatlama ve kıymıklanma durumlarına karşı garantilidir. Kompozit deck profili aslında çocuklarınız ve sevdikleriniz için güvenli bir yüzey sağlamaktadır. Yani paslı vida uçları veya ayağınıza batan kıymıklar için artık endişelenmenize gerek yoktur.

Kaymaz Yüzey. Yüksek kalitedeki ahşap parçacıkları ile özel yüzey işlemleri uygulanarak yapılan ahşap kompozit deck sistemleri teraslarda, marinalarda, havuz kenarlarında ve tüm ıslak mekanlarda kaymaz bir yüzey sağlar.

Kolay temizlik. Ahşap kompozit ürünlerini temizlemek için önerdiğimiz çözüm yolu yüksek basınçlı sudur. Bu işlemle birlikte toz ve kirler kompozit ürünlerini derinlemesine nüfuz edemez. Orijinal bir yüzey kalitesi elde etmek için tek yapılması gereken çelik telli bir fırça yardımı ile profil yüzeyini fırçalamaktır.

Gizli klips sistemi. Paslanmaz çelik ve galvaniz ürünlerinde kullanılan gizli klips sistemi sayesinde ahşap kompozit deck uygulamaları daha sağlam, hızlı, pratik ve ideal bir çözüm olmuştur. Ayrıca bu sistem istediğiniz profili herhangi bir zarar vermeden değiştirmenize de imkan sağlar.

Yüksek bakım maliyetlerinden dolayı tasarruf sağlar. Günümüzde yüksek maliyetli ultraviyole korumalarına, cilalara, kimyasal koruyuculara artık onlarca para ödemenize gerek yoktur. Bununla birlikte işçilik maliyetlerinden de kurtulabilirsiniz.

Çevreyi korur. Çoğunlukla dış mekan uygulamalarında kullanılan orman ürünleri doğal kaynak tüketimine neden olmaktadır. Ağaç endüstrisinin atıklarını kullanarak katma değerli bir ürüne dönüşen ahşap kompozit ürünleri 0 geri dönüştürülebilir olarak üretilir. Üretim sürecinde kullanılan su tamamı ile kapalı sistem olarak çalışması ile birlikte herhangi çevresel atık ortaya çıkmamaktadır.

Tümü