Ahşap Kompozit Özellikleri Nelerdir

21.12.2018
Ahşap Kompozit Özellikleri Nelerdir

Ahşap kompozit özellikleri ahşaptan farklı olarak ve ahşap ürünlerine alternatif olarak son yıllarda kullanım yaygınlığı göstermektedir. Ahşap kompozit ahşap gibi olan ancak içeriğinde plastik ve türevleri ile birlikte ahşap karışımdan oluşan ahşap ürünlerin görünümden hiç farkı olmayan ancak özellikleri bakımından farklılık gösteren bir yapı malzemesidir.

Ahşap kompozit özellikleri o kadar çok dolayısı ile de avantajları da o kadar fazla ki her kullananlara her kullanım alanlarına her türlü uygunluğu gösterebilmektedir. Ahşap olan tüm ürünlerin ortama kattığı ahenk, otantik bir tasarım ve kullanım kolaylığı ile birlikte bakımının da temizliğinin de kolay olması herkes tarafından son yıllarda en çok tercih edilen ürünler arsında yer almaktadır. Öncelikle çok fazla kullanım yaygınlığı gösterse de hala bilmeyenlerin de çok olduğu günümüzde ahşap kompozit kullanım alanlarının çok geniş olduğu ve uzun ömürlü doğa dostu bir yapı malzemesi olması bakımından parasının hakkını veren bir yapı malzemesi olması ahşap kompozit özellikleri için en başta söylenmesi ve bilinmesi gereken bir alternatiftir.

Ahşap kompozit özellikleri için uzun ömürlü, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan ve doğa dostu bir yapı malzemesi olduğunu söylemek belki de kullanımı için en belirleyici özelliğidir. Öncelikle çoğu kişinin bilmediği durumlardan biri dış mekanların hepsinde kullanılabilmesidir. Bir bahçenin çardağı, bambu takımı, bankı, çöp kutusu ya da akla gelen gelmeyen ahşaptan üretilen birçok ürün için ahşap kompozit ile yapılması pek çok avantaj kazandırmaktadır. Bu avantajlar da yağmur, kar, fırtına, sıcak, soğuk ya da nem ne olursa olsun hepsine karşı yüksek direnç gösteren temizliği de oldukça rahat olan ahşap kompozit büyük kolaylık sağlayabilmektedir.

Ahşap kompozit özellikleri için PVC ile haşap karışımından oluştuğunu söylemiştik. Ayrıca her boyuta he şekle girebilmesi bakımından da her ürün için kullanma fırsatı vermektedir. Bu bir pencere pervazı ya da bir kesim tahtası, bir kapı ya da bahçeler balkonlar için yapılacak sandalye, masa, bank ya da çardak, bir çöp torbasından kül tablasına kadar her alanda kullanılabilmesi büyük kolaylık sağlamaktadır.

Tümü