Bahçelerde Ahşap Kompozit

25.01.2019
Bahçelerde Ahşap Kompozit

Bahçelerde ahşap kompozit kullanılır mı? Ahşap kompozit ile ahşap arasındaki farklar nelerdir? Ahşap kompozit ürünleri nelerdir? Ahşap kompozit kullanım alanları nelerdir? İşte tam bunlar ve bunlara yakın sorular ahşap kompozit için çokça sorulan merak edilen konulardır. Öncelikle ve en başta cevaplanması ve bilinmesi gereken “AHŞAP KOMPOZİT NEDİR?” sorusunun cevabıdır. Ahşap kozmpozit günümüzde ahşaba alternatif olarak günümüzde karşımıza çıkan oldukça kali6teli uzun ömürlü ve doğa dostu ahşap görünümlü bir yapı malzemedir.

Ahşap kompozit içeriğinde PVC bulunan içinde talaşında yer aldığı ne sudan ne rüzgardan ne kardan ne de nemden hiçbir şekilde etkilenmeyen çok kaliteli bir yapı malzemesidir. Çok geniş bir kullanım alanı olması görünümü itibari ile de ahşap olması büyük ilgi görmesine katkı sağlarken tüm bunlara ek olarak temizliğinin de çok kolaya yapılabilmesi çok fazla tercih edilme sebepleri arasınadır. Bilindiği üzere ahşap ürünler ortama otantik bir tarz katmaktadır. Ahşaptan çok farklı olarak büyük avantaj kazandıran ahşap kompozit dayanıklılık süreci yıllarca hiç bozulmadan ve deforme olmadan kullanım sağlamaktadır.

Herkesin bildiği gibi bir ahşap üründe yaşanan çok fazla dez avantaj olmasına rağmen yalnızca ahşap görünümü için çokça tercih edilmekte idi. Bu dezavantajlar oldukça ciddi sıkıntılar doğurmaktaydı. Bu sıkıntıların içinde şişme, renginde soma, böceklenme, kıymıklaşma, küflenme vs. sıkıntılar nedeni ile kısa ömürlü olabilmektedir. Bu sıkıntılar nedeni ile sadece iç mekanlarda kullanılmakta idi. Ancak buna rağmen maalesef ömürleri yine kısa olmaktadır. Bu durumun yaşattıklarına ek olarak bir de devamlı yenilenmesi gerektiğinden maddi bir külfet de oluşturmaktaydı. İşte tüm bunları ortadan kaldıracak tek alternatif ahşap kompozit uygulamalarıdır.

Ahşap kompozit kullanım alanları da o kadar geniştir ki kullanım artık çokça talep görmüş ve görmeye de devam etmektedir. Ahşap kompozit kullanım alanları içinde kapı, pencere pervazlarının yanında bahçe ve balkon takımları da üretilmektedir. Tüm bunların çöp kutularından mutfak araç ve gereçlerine kadar bir ahşapla yapılması mümkün olan her şey ahşap kompozit ile yapılabilmektedir. Kolay temizliği ve kullanımı ile de uzun ömürlü bakımlı alanlar için ahşap kompozit en iyi seçim olmaktadır.

Tümü