Ahşap Kompozit Direnci

08.02.2019
Ahşap Kompozit Direnci

Ahşap kompozit direnci hakkında hala bilgisi olmayan birçok kişi bulunmaktadır. Ahşap kompozit direnci demek her koşulda her ortamda her türlü hava koşullarına karşı en yüksek direnci göstermesi demektir. Bilindiği üzere ahşap ürünlerin ömür çok uzun olmamaktadır. Buna rağmen de ahşaba olan ilgi alaka hayranlık hala devam etmektedir.  Çok fazla dez avantaj yaratan cebi de yakan ahşap ürünlerin yerine görünüm bakımından aynı eş değerde ahşap kompozit kullanımı daha avantajlı durumlar yaratacaktır.

Ahşap kompozit direnci özellikle nemli bölgeler için oldukça idealdir. Çünkü nemli bölgelerde kullanılan ahşap ürünlerin çoğunda şişme, çürüme, böceklenme, yosunlaşma gibi birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile de devamlı olarak yenilme gerektirmektedir. Tüm bunların yanında açık alanlarda yine otantik bir tarz oluşturduğundan ahşap ürünler seçilmektedir. Ancak dış mekânlarda bu ahşap ürünlerin birçok hava koşullarına maruz kalması yine aynı sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tüm bunlar büyük sıkıntı doğurmak6tadır.

Ahşap kompozit direnci ile birlikte birçok değişiklikler hatta göze alınamayan birçok yenilikler yapmayı göze alacaksınız. Ahşap ürünlerin dış mekânlarda yağmura, kara, kışa, rüzgâra, neme gösterdiği tepki maddi olarak oldukça ağır olmaktadır. Tüm bunların yanında da temizliğinin de zor olması çabasıdır. Görüntüsü kadar temizliği kadar önemli olan ürünlerin doğa dostu olması da hem doğa hem de insan sağlığı bakımından oldukça faydalıdır. İşte tüm bu özellikleri taşıyan ve bir ahşaptan görünüm olarak hiçbir farkı olmayan ahşap kompozit kullanımı evlere, bahçelere, her ortama renk ve neşe katacaktır. İnsan sağlığı bakımından tek bir zararı olmayan, temizliği de her anlamda kolay olan, herhangi bir bakım gerektirmeyen yıllarca kullanım sağlayan ahşap kompozit direnci ahşap severlere inanılmaz bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır.

Ahşap kompoizt direnci ile bahçenizde doğal bir ortam dizayn edebilirsiniz. Kışın da bahçede muhafaza etmeniz kesinlikle sorun yaratmazken temizliğini de ister yıkayarak ister nemli bezle silerek çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Her şekilde her boyutta üretilebilme imkânı olması da ahşap ile yapılacak her şeyin ahşap kompozit ile de yapılabilmesi de kazandırdıkları arasındadır.

Tümü