Üstün Özellikli Ahşap Kompozit

28.07.2017
Üstün Özellikli Ahşap Kompozit

Ahşap kompozit günümüzde oldukça sık tercih edilen ahşap ve plastiğin birleşimi ile ortaya çıkmış üstün özelliklerin tümünü içinde barındıran oldukça sağlam, kullanışlı ve uzun ömürlü bir malzemedir. Ahşabın kendi içinde barındırdığı doğal yapı ile sıcak bir görüntüsü, oldukça doğal bir malzeme olması, mukavemetinin çok yüksek olması ve ekonomikliği gibi birçok büyük avantajları içinde barındırmaktadır. Ahşap kompozit her türlü hava koşullarının çok büyük direnç gösterebilen ve uzu ömürlü kullanılabilir bir yapıya sahip olması yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesini sağlamaktadır. Dış etkenler karşı sıcak ve soğuk hava, nem vb. tüm hava koşullarına karşı çürüme, böceklenmeye karşı gösterdiği büyük direnç gösteren ahşap kompozit oldukça üstün bir malzeme olarak üretilmektedir.

Ahşap kompozit oldukça nadir görülen ağaç türlerinden üretilerek hem kalite hem de görünüm bakımından çevre dostu olarak da ifade edilecek ahşap kompozit karşımıza bir alternatif olarak çıkmaktadır. Ayrıca büyük bir anahtar önemi taşıyacak olan know-how ile tecrübe birikimi ahşap kompozit üretimini her bakımdan kolaylaştırmaktadır. Ahşap kompozit hem estetik görünüm bakımından hem dayanıklılık bakımından hem de çevre dostu olması bakımından günümüz teknolojisine de çok kolay ayak uydurabilecek bir malzemeden yapılmış olması da mükemmel koşullar sağlamaya yardımcı olacaktır.

Dört mevsimi doyasıya yaşadığımız Türkiye’de her türlü hava koşulları da büyük ölçüde yaşanılmaktadır. Dolayısı ile dış etkenlerin de yoğun olarak görülebileceği birçok iklim koşullarına karşı büyük dayanıklılık gösterecek olan ahşap kompozit her türlü direnci uzun süre sağlayabilmektedir. Ahşap malzemelerden üretilmiş birçok üründe görülen çürüme, nem, mantar ya da böceklenme sorunu herkesin muzdarip olduğu durumlardır. Dolayısı ile de kullanılan malzemelerin kullanım ömrü kısalmaktadır. Bu durum da hem maddi hem de manevi olarak zarar vermektedir. Ancak ahşap kompozit bu dış etkenlerle birlikte akla gelen gelmeyen her türlü olumsuz koşullar karşısında oldukça dayanıklı olmakla birlikte periyodik olarak yaptırılan bakımlarla da uzun süre kullanımı sağlanabilmektedir. Bu nedenle de ahşap kompozit kullanımı hem görsel bir şıklık oluştururken hem de uzun ömürlü kullanımı ile çok tercih edilen bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tümü