Dış Zemin Uygulamaları için Ahşap Kompozit

15.02.2019
Dış Zemin Uygulamaları için Ahşap Kompozit

Dış zemin uygulamaları için ahşap kompozit kullanımı son yıllarda hızla artış göstermektedir. Bunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Bilindiği üzere dış zemin kaplamaları için oldukça az sayıda alternatif bulunmaktadır. Ancak görüntüsü nedeni ile çokça tercih edilen ahşap kullanımları hem maddi hem de manevi zahmet oluşturmaktadır. Ahşap kullanımları görünüm bakımından çokça estetik katması ile beraber ömrünün kısa olması ve devamlı olarak da bakım gerektirmesi hem kendi için hem bakımı için çokça masraf oluşturmaya yol açmaktadır. Dolayısı ile de can sıkıcı bir külfet ile karşı karşıya gelinmektedir.

Dış zemin uygulamaları için ahşap kompozit kullanımı ahşaba alternatif olan tek üründür. Ahşap zemin kaplamalarının düzenli ve belli aralıklarla yapılması gereken cilalama, yine biraz da olsa daha uzun kullanılabilmesi için kimyasal koruyucuları düzenli bir şekilde kullanmak ile yapılacak bakımlar bir ahşabın ömrünü ne kadar uzatabilir ki? Bir ahşa zemin sonu tekrardan sıfırdan bir zemin yapmaktır. Çok düzenli bir bakımla en fazla iki yıl kullanabileceğiniz ahşap zeminlerin sonu çürüme, solma, kıymıklaşma, küflenme, böceklenme vb. sorunlardır. Ahşap kullanıp da bu sorunla karşı karşıya kalmayan var mıdır? Tabi ki hayır.

Dış zemin uygulamaları için ahşap kompozit kullanımı tüm bu sıkıntıların yok olması, uzun yıllar kullanılması mümkün olan, hem sağlığa uygun hem de bakım gerektirmeyen bir ürün var desek ne cevap verirdiniz? Eminim, içiniz he6yecanla dolacaktır. Ancak bunun için de kafanızda çokça soru oluşacaktır. Ahşap kompozit adından da anlaşılacağı gibi ahşap ama ahşap değildir. Yalnızca dış görüntüsü ahşapla birebir olan hiçbir ayrımın yapılamayacağı bir yapı malzemesidir. Doğa dostu, geri dönüşümlü olan ahşap kompozit ile dış zeminlerinizi görüntüsü bakımından ahşaptan bir farkı olmayan ahşap kompozit ile döşemek istemez misiniz? Artık dış zeminleriniz için iki yılda bir masraf yapmanıza gerek bile kalmadan yıllarca ihtiyacınıza ve estetiğe cevap veren ahşap kompozit insan sağlığı için de herhangi bir olumsuzluğu bulunmamaktadır. Ayrıca bakımı da temizliği de o kadar kolaydır ki ister yıkayarak ister silerek her türlü yöntemi kullanabilirsiniz.

Tümü