Teknik Özelliler Bakımından Ahşap Kompozit

15.03.2019
Teknik Özelliler Bakımından Ahşap Kompozit

Teknik özellikler bakımından ahşap kompozit kullanımı ahşap ürünler ve diğer ürünler ile karşılaştırıldığında pek çok yönden avantaj sağlayabilmektedir. Günümüzde bir yapı malzemesi için aranan özelliklerin en başında kalite gelse de görünüm de eş değerde arana özellikler arasındadır. Ahşap ürünlerin her daim modasını kaybetmemsi, kullanım alanlarının sınırlı olsa da görsel bir hava vermesi ahşap tercih edilmesine bunun yanında da ahşap ürünlerinin ömrün çok kısa olmasına da neden olmaktadır.

Teknik özellikler bakımından ahşap kompozit kullanımı günümüzün en avantajlı ürünleri arasındadır. Bu avantajları bilmeyenlerin hala haşa ile yaşadıkları maddi manevi kayıpların yaşanması bakımından bu kişilerin belli bir geliri bu ahşap olan ürünlerin yenilenmesine kullanılmaktadır. Ancak ahşap kompozit kullanımı bu yenilemelere asla gerek bırakmamaktadır. Peki, neden Ahşap kompozit? İşte bu sorunun cevabı ahşaba tek alternatif olan ahşap kompozit avantajları ile ilişkilidir. Öncelikle ahşa ürün kullanıcılarının yaşadıkları, kullandıkça da yaşamaya devam edecekleri durumlar nelerdir? Bu durumlar arsında çok görülen sıcağa ya da soğuğa karşı gösterdiği tepki en çok şikâyet edilen durumlar arsındadır. Çok sıcak ya da çok soğuk alanlarda hatta nemli alanlarda da görülen durum ahşap ürünlerin şişmeye başlamasıdır.

Ahşap ürünler için görülen bir başka durum ise ahşabın belli bir kullanımdan sonra çürümeye, küflenmeye maruz kalmasıdır. Hatta çok kişinin yaşadığı şey böceklenme de bu ürünün dez avantajları arasındadır. Bir başka dez avantaj ise ahşap olan ürünlerin dış mekanlarda kullanılamamasıdır. Ancak ahşap kompozit ürünlerinde bu durumların binde biri bile görülmemektedir. Bir ahşap kompozit ile yapılan ürünlerin yıllarca kullanımı mümkün iken rahatça da temizliğinin yapılabilmesi istenilen kullanışlı ürün kullanımını sağlamaktadır. Ahşap ürünlerden asla ayırt edilemeyen ahşap kompozit kullanılan alanlar için oldukça ideal bir yapı malzemesidir. Suya da soğuğa da kara da neme de oldukça yüksek direnç sağlayan ve her alanda yer döşeme ya da pencere pervazları çatılar ya da çardak için teknik özellikler bakımından ahşap kompozit kullanımı en doğru en kullanışlı en ideal olanıdır.

Tümü