Enlerin Başında Ahşap Kompozit

22.03.2019
Enlerin Başında Ahşap Kompozit

Enlerin başında ahşap kompozit uygulamaları günümüzün en popüler yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Popüler bir yapı malzemesi olmasının birçok sebebi bulunmaktadır. Öncelikle ahşap  olan tüm ürünler tek alternatif olarak karşımıza çıkan ahşap kompoizt ahşaptan ayırt edilememektedir.

Ahşap olan ürünlerin çok talep edilmesi geçmişten günümüze kadar aynı ilgiyi aynı talebi görmesi birçok dez avantajının olmasının yanında vazgeçilemeyen bir ürün olması yapı sektörünü arayış içine sokmuştur. Bu arayışın en temel sebebi ahşap olan ürünlerin doğa dostu olsa da uzun ömürlü olmayan hatta ömürlerinin beklenenden kısa olması nedeni ile devamlı olarak yenilenme arayışlarına neden olmaktadır. Bu arayışlar içinde bulanan sektörün ahşap kompoizt ile tanışması ile birlikte yapı sektörü yeni bir çığ yaratan bu yapı malzemesi ile inanılmaz uygulamalar üretme fırsatı yakaladı.

Enlerin başında ahşap kompozit yapı malzemesinin ahşaptan ayırt edilmesi nerdeyse mümkün değildir. Bir ahşap ile yapılan, üretilen her şeyin ahşap kompoizt ile de yapılıyor olması inanılmaz ürünlerin planlanmasına vesile olmuştur. Hem üretimi hem de uygulaması da oldukça kolay olan ahşap kompozit içeriğinde bulunan maddeler bakımından her ortamda da kullanılabilme özelliğine sahiptir. Aklına gelen her yerde ahşap kompozit uygulamaları yapılabilmektedir. Mesela dış mekanlarda yapılma istenen çardak ya da yer döşemesi, bahçelerinize yapacağınız çitler, sandalye ya da pencere ya da kapılar, çöp kutuları ya da tabak çanak vb. birçok ürün ahşap kopozit ile yapılabilmektedir.

Peki neden ahşap kompozit? Çünkü ahşap kompozit için kullanım süresi ahşaba oranla çok fazladır. Bu da demek oluyor ki hem iç hem dış mekanlarda her türlü hava koşullarına dayanıklılık göstermesi dökülen paranın yerini bulmasına yardımcı olmaktadır. Nemli bölgelerde yaşayanların, çok soğuk ya da çok sıcak iklimlerde ve mevsimlerde her tülü olaya ve havaya karşı en yüksek direnci göstermesi demek bir kere ürün için dökülen paranın yerini yıllarca kullanımla bulması bu ürünün hakkını vermektedir. Temizliği de oldukça kolay yapılan silinerek ya da yıkanarak kolay bir şekilde dezenfekte edilebilmesi ve renginin de solmaması büyük avantajdır. 

Tümü