Bileşimler Bakımından Ahşap Kompozit

29.03.2019
Bileşimler Bakımından Ahşap Kompozit

Bileşimler bakımından ahşap kompoizt kullanım alanlarına göre bakıldığında en kullanışlı en uzun ömürlü en kaliteli en dirençli en en enler arasında yer alan bir yapı malzemesidir. Ahşap kompozit aynı ahşap görünümünde olduğundan ahşap için tek alternatif olarak kullanılmaktadır. Bu kadar özelliğe sahip olması da bileşimleri bakımından ahşap kompozit yapı malzemesi kalitesini ve farkını ortaya koyabilmesindendir.

Ahşap kompozit için hala bilgisi olmayanlara tanımı şöyle yapalım. İngilizce kökenli olan ve içeriği çoğunlukla PVC, PE veya HDPE ham maddelerinden %5 ile % 10 oranında değişmekte olan kimyasal bileşimli ve ahşap ile yanı hatta görünüm olarak ayırt edilemeyen bir yapı malzemesidir. Ahşap ürünlerin her yere her mekana olan uyumu geçmişten günümüze aynı şekilde görülen bir yapı malzemesidir. Aralarındaki tek fark ahşap olan ürünlerin hemen yıpranması, çürümesi ve asla soğuğa, sıcağa karşı direnç gösterememesidir. Dolayısı ile de asla su ile temas etmemeleri gerekmektedir. Ancak ahşap kompozit için bunlar asla söylenemez.

Bileşimler bakımından ahşap kompozit kullanım alanlarını hiçbir şekilde sınırlamadan soğuk ya da sıcak, içeride ya da dışarıda yer döşemsi ya da pencere kapı için ahşap ile yapılabilecek her şey ama her şey çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Oldukça geniş oldukça yaygın kullanım alanları sağlayan ahşap kompozit için dökülen para yerini de bulmaktadır. Ahşap gibi ahşap kompozit de doğa dostu, geri dönüşümlü, uzun yıllar kullanım sağlayan, bakım gerektirmeyen ve hanımlar için en önemli özelliği olan temizliği de kolay yapılabilen ahşap kompozit her yönden artı kazandırmaktadır.

Peki, bu kadar artı özelliği olan ahşap kompoizt bileşimleri nelerdir? En kaliteli yapı malzemesinin ortaya çıkabilmesi için çoğunlukla şöyle bir bileşim kullanılmaktadır:

  • %50 ahşap
  • %40 PVC veya PE
  • kimyasal bileşimler(Bunlar yapı malzemesinin daha sıkı daha sert olabilmesi için)

Tüm bu karışım bazı markalara göre değişim gösterebilmektedir. Ancak kaliteden asla ödün vermeyen firmalar ile çalışıldığında bu avantajların hepsini birebir yaşayabilmeniz daha kolay olacaktır. Bu iş için seçilen firma ve bu firmanın sahip olduğu referanslara bakılmalıdır.

Tümü