Avantajları Bakımından Ahşap Kompozit

19.04.2019
Avantajları Bakımından Ahşap Kompozit

Avantajları bakımından ahşap kompozit günümüzün en büyük nimetlerindendir. Ahşap olan ürünlerin her zaman bir gideri vardır. Göz alıcı olması, ortama doğallık katması ve her zaman modern bir kullanım göstermesi ile modasını hiç kaybetmesi nedeni ile ahşap ürünlere talep her zaman yüksektir ve gün geçtikçe de artış daha da yükselmektedir.

Avantajları bakımından ahşap kompozit uygulamaları bir ahşap kadar alıcı, modern ve uzun ömürlü olması, kullanım kolaylığı sağlaması ahşaba alternatif belki de tek üründür. Herkesin önemle üzerinde durduğu uzun ömürlülük, kalite ahşap kompozit için söylenebilmektedir. Bu ürün için avantajlar o kadar çok ki ahşap ürünlere de tek alternatif gösterebilmektedir. Ayrıca dış mekanlar için kullanılması oldukça riskli olan ahşap olan ürünlerin dış mekanlardaki ömrü normalden çok daha kıssadır. Bunun sebebi de doğa koşullarına karşı direnç gösteremeyen ahşap kompozit rüzgardan, güneşten, yağmurdan, kardan, nemden direk etkilenmesidir.

Avantajları bakımından ahşap kompozit uygulamaları iç mekanlarda nasıl kullanılabiliyorsa dış mekanlarda da rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. Dolayısı ile de parklarda, bahçelerde, deniz kenarında, balkon ya da teraslarda çok rahat kullanılabilmektedir. Belediyelerin bile doğllaık katması bakımından ahşap ürünler alternatif olarak tavsiye edilen ahşap kompozit ile banklar, çöp kutuları, köprüler yapması hem uzun ömürlü bir kullanım sağlamasına hem de doğaya uygun doğal güzelliği olan modern bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Avantajları bakımından ahşap kompozit uygulamalarında ahşapta yaşananların hiçbiri görülmemektedir. Bir ahşapta yaşayacağınız birçok olumsuzluklar bulunmaktadır. Öncelikle ahşap olan ürünlerin temizliği oldukça zordur. Asla su ile temas etmemelidir. Nemin olmadığı serin ortamlarda muhafaza edilmelidir. Ancak günümüzde ahşap kullanımları o kadar çok çeşitlenmiştir ki bir tabak olarak bir kesim tahtası olarak ya da bir sunum tepsisi olarak akla gelebilecek her alanda kullanılması temizliğinin zor olması bakımından hijyen maalesef sıkıntı oluşturmaktadır. Dolayısı ile de kısa bir süre sonra yenileme gereksinimlerini ortaya çıkarmaktadır. Ancak ahşap kompoizt ile bunların hiçbiri yaşanmamaktadır. En uzun ömürlü, doğa dostu, görünüm bakımından ahşaptan bir farkı olmaması da tercih sebepleri arasındadır.

Tümü