Ahşap Kompoizt ile Kaplama

10.05.2019
Ahşap Kompoizt ile Kaplama

Ahşap kompozit ile kaplama yapmak günümüzün en çok karşılaşılan uygulamaları arasındadır. Kullanım alanlarının yaygınlaşması ile birlikte çokça rastlanan ahşap kompoizt her anlamda avantaj katmaktadır. Bir ahşaptan görünüm olarak farkı olmayan ama kullanım bakımından büyük fark yaratan ahşap kompozit ile kaplama yapmak herkese birçok avantaj kazandıracaktır.

Ahşap kompoizt ile kaplama her mekânda her alanda en uygun kaplamadır. Ahşaba tek alternatif olan her boyutta kesilebilen, her şekli alabilen, temizliği kolay doğa ve insan dostu ahşap kompozit ile harikalar yaratmak çok daha kolaydır. Pek çok tasarım için kullanılan ahşap kompozit uygulamalarının çok yaygın görünmesindeki en temel sebeplerden biri de dış mekanlarda da kullanılabilmesidir. Dış mekanlarda her türlü doğa koşullarına krşı yüksek direnç göstermesi dış tasarımlar için dökülen masrafın boşa gitmemsi demektir. Ahşap görünüme sahip her mekanın her alanın havası çok daha farklı çok daha otantik olmaktadır. Sudan, nemden, kardan, rüzgardan, soğuktan ya da sıcaktan en ufak bir etkilenme bile göstermemesi özellikle balkon bahçe dizaynı için bire bir uygulamadır.

Ahşap kompozit ile kaplama diyince aklınıza tüm kaplamalar gelebilir. Yer kaplamaları, balkon, teras kaplamaları, çardak ya da bir evin dış kaplaması için yapılacak tüm projelerin en temel malzemesi olan ahşap kompozit ile doğal ortamlar yaratmak çok daha kolaydır. Birçok mimarın mühendisin kendi tarzını farkını yaratmak için rahatça oynayabileceği, istediği her şekli verebileceği, her boyutta ve kala gelebilecek her şeyde kullanabilmesi açısından kendi özgünlüğünü ortaya koymaya yardımcı olan en iyi yapı malzemelerinden biridir. Temizliğinin de kolay yapılabilmesi, geri dönüşümü de olan doğa dostu ahşap kompozit ile aklınıza ne gelirse gelsin her şeyin yapılabildiği bir yapı malzemesidir.

Ahşap kompozit ile kaplama dışında mutfak araç ve gereçlerin yapılabilmesi, pencere pervazlarının ya da kapıların ahşap kompozit ile yapılabilmesi büyük bir fırsattır. İçeriğinde bulunan birçok madde sayesinde uzun vadede kullanım sağlayan, kendi için dökülen tüm masrafın karşılığını yıllarca sorunsuz kullanarak veren, ahşap kompozit ile kaplama yapılan her yerin farkını ortaya koyan bir yapı malzemesidir.

Tümü